Professionele, gebruiksvriendelijke pc-labeler van DYMO

0
82

Wanneer je de LabelManager op je pc aansluit, verschijnt de software automatisch (op voorwaarde dat de plug and play-instellingen van Windows correct zijn ingesteld; je kunt die namelijk manueel uitschakelen en dan werkt het natuurlijk niet). Hij kan printen op Dymo D1 labels van 6, 9 of 12mm die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. In het gamma zijn ook flexibele nylon- en permanente polyesterlabels verkrijgbaar. Het printerje heeft een verwisselbare Li-Ion batterij van 650 mAh (2,41 Wh) die wordt opgeladen via de usb-verbinding.

Installatie
Voor je de LabelManager PNP aan je computer hangt, dien je eerst de batterij en een labelcassette te installeren. Open de zijkant van het printertje en leg de batterij in het batterijcompartiment. Leg vervolgens de Dymo D1 labelcassette in het apparaat. De cassette past maar op één manier in de daartoe voorziene uitsparing, maar verwarrend is wel dat op het chassis een symbool van de D1 is afgedrukt waarop de cassette in de verkeerde richting is afgebeeld. Omdat er D1 naast staat, heeft Dymo wellicht de bedoeling gehad om gebruikers duidelijk te maken dat de LabelManager alleen dit type cassettes aanvaardt. Het was een kleine moeite geweest als Dymo de cassette had afgebeeld in de richting waarin ze in het apparaat moet worden gestoken. Dit is nodeloos verwarrend.

Dymo D1 Flexible Tape

Dymo D1 Label cassette (© ; licentie: )

Doe het kastje dicht en sluit de meegeleverde usb-kabel aan. Die kabel is overigens lang genoeg zodat je de LabelManager op enige afstand van je pc kunt gebruiken. De pc installeert nu de nodige drivers. De aanuitknop bovenop de LabelManager licht blauw op om aan te geven dat het apparaat stroom krijgt en de batterij wordt opgeladen. De LabelManager verschijnt vervolgens als een schijfletter in Windows Verkenner. Is de plug and play van je pc uitgeschakeld (zoals bij ons omwille van veiligheidsredenen het geval is), dan zul je de software manueel moeten starten door het programma DYMO Label Light van die schijf uit te voeren.

DYMO Label Light software
Standaard start DYMO Label Light software op. Dat gebeurt bovendien automatisch in het Nederlands, maar de afmetingen van de etiketten worden wel weergegeven in inches. In de instellingen verander je dat best in millimeters.

1
2
3
4
Vorig artikelBelgië-Nederland met een desktop-pc
Volgend artikelPowerline adapter met drie Gigabit poorten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.