Stijlvolle zakelijke Dell-laptop met krachtige batterij

0
111

Prestaties
De kwaliteit van het led-scherm is voor zover wij konden zien niet gewijzigd; wellicht gaat het zelfs om het zelfde led-paneel als in de Vostro V130. Het is een erg helder scherm dat ook buiten goed leesbaar is als je het op zijn helderst zet. Dell Vostro V131 redHet verlichte toetsenbord typt gemakkelijk en geeft net voldoende mee voor een comfortabele aanslag. De Vostro V131 is ook sneller dan zijn voorganger. In de PC Mark Vantage benchmark scoort hij 6978 punten. Vooral de videoprestaties gingen er op vooruit, met een score van 7808 punten in de Futuremark 3DMark 2003 benchmark en 3704 punten in de 3DMark 2006 test. De harde schijf is iets, maar niet veel sneller dan bij de V130 (587,7 punten in de Roadkill Disk Speed 2 benchmark). De Windows Experience Index (WEI) stijgt van 3,1 naar 4,7 punten. Nog meer goed nieuws: de verwisselbare accu met 6 cellen houdt het vijf keer langer vol dan de vaste accu van de Vostro V130. Wij haalden met gemak een autonomie van 7 à 8 uur bij typische zakelijke taken. Tijdens het laden verbruikt de Vostro V130 ongeveer 26 Watt. In werking varieert het stroomverbruik tussen 48 en 59 Watt.

Conclusie
De Dell Vostro V131 is net zoals zijn voorgangers de Vostro V13 en Vostro V131 zeker geschikt voor kantoorwerk en internetgebruik. Je kunt op deze nieuwe versie zelfs niet al te intensieve games spelen en ook voor zakelijke videobewerking is hij geschikt. Ben je op zoek naar een elegante, slanke en lichte notebook met een volwaardig, verlicht toetsenbord en betere prestaties, hoger gebruiksgemak en betere autonomie dan een goedkope netbook, dan vind je voor dit geld momenteel wellicht niet veel beters op de markt.

(70/100)

Adviesprijs
Het door ons getest exemplaar van de Dell Vostro V131 kost € 839 met één jaar garantie. De goedkoopste uitvoering kost € 519.

Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

1
2
3
4
5
Vorig artikelHandzamere Galaxy Tab eind 2011 verkrijgbaar
Volgend artikelRobot kopieert volledige Bijbel in “handschrift”
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.