Slanke Dell Vostro laptop voor zakelijke markt

0
40
Dell Vostro V13

Dell Vostro V13 (© ; licentie: )

De nieuwe Dell Vostro V13 laptop is een erg platte en lichte laptop voor de (klein)zakelijke markt. Technisch heeft hij veel gemeen met de eerder door ons geteste Packard Bell EasyNote Butterfly M, die echter voor consumenten is bedoeld. Wij hebben de Vostro V13 op onze pijnbank gelegd.

De Dell Vostro V13 wordt aangedreven door een Intel Core 2 Duo SU7300 processor aan 1,3 GHz. De de eerder door ons geteste Packard Bell EasyNote Butterfly M had een Core 2 Duo SU4100 processor aan boord met eveneens een kloksnelheid van 1,3 GHz. Het verschil tussen deze energiezuinige Intel-processoren is miniem: de SU4100 heeft een L2 cache van 2MB tegenover 3MB voor de SU7300. Deze processoren zijn iets krachtiger dan de Intel Atom-processoren die doorgaans in netbooks worden gebruikt, maar minder krachtig dan reguliere laptop-processoren. Je kunt er dus goedkope, energiezuinig en compacte laptops mee bouwen die gepositioneerd worden tussen een low-end netbook en een reguliere laptop. Prijzen voor de Dell Vostro V13 starten aan €399 (exclusief btw), erg interessant dus voor bedrijven, zelfstandigen en thuiswerkers.

Uiterlijk
De Dell Vostro V13 heeft een chassis van champagnekleurig, geborsteld aluminium en een pikzwarte kunststof-binnenzijde. Het ziet er mooi uit en voelt stevig aan. De kast is met 2,3cm erg dun en deze laptop weegt slechts 1,3kg. Dat zijn bijna de kenmerken van een netbook, maar de Vostro V13 heeft een volwaardig toetsenbord (weliswaar zonder apart numeriek klavier zoals de Packard Bell EasyNote Butterfly M dat wel heeft) en een led-verlicht scherm met een diagonaal van 13,3 cm. Je kunt hem dus nog het best omschrijven als een erg slanke subnotebook.

1
2
3
Vorig artikel10-inch netbook van Sony
Volgend artikelLed-monitors met oog voor design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.