Dell Vostro V13 laptop review

Slanke Dell Vostro laptop voor zakelijke markt

0
Dell Vostro V13
Dell Vostro V13
De nieuwe Dell Vostro V13 laptop is een erg platte en lichte laptop voor de (klein)zakelijke markt. Technisch heeft hij veel gemeen met de eerder door ons geteste Packard Bell EasyNote Butterfly M, die echter voor consumenten is bedoeld. Wij hebben de Vostro V13 op onze pijnbank gelegd.

De Dell Vostro V13 wordt aangedreven door een Intel Core 2 Duo SU7300 processor aan 1,3 GHz. De de eerder door ons geteste Packard Bell EasyNote Butterfly M had een Core 2 Duo SU4100 processor aan boord met eveneens een kloksnelheid van 1,3 GHz. Het verschil tussen deze energiezuinige Intel-processoren is miniem: de SU4100 heeft een L2 cache van 2MB tegenover 3MB voor de SU7300. Deze processoren zijn iets krachtiger dan de Intel Atom-processoren die doorgaans in netbooks worden gebruikt, maar minder krachtig dan reguliere laptop-processoren. Je kunt er dus goedkope, energiezuinig en compacte laptops mee bouwen die gepositioneerd worden tussen een low-end netbook en een reguliere laptop. Prijzen voor de Dell Vostro V13 starten aan €399 (exclusief btw), erg interessant dus voor bedrijven, zelfstandigen en thuiswerkers.

Uiterlijk
De Dell Vostro V13 heeft een chassis van champagnekleurig, geborsteld aluminium en een pikzwarte kunststof-binnenzijde. Het ziet er mooi uit en voelt stevig aan. De kast is met 2,3cm erg dun en deze laptop weegt slechts 1,3kg. Dat zijn bijna de kenmerken van een netbook, maar de Vostro V13 heeft een volwaardig toetsenbord (weliswaar zonder apart numeriek klavier zoals de Packard Bell EasyNote Butterfly M dat wel heeft) en een led-verlicht scherm met een diagonaal van 13,3 cm. Je kunt hem dus nog het best omschrijven als een erg slanke subnotebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.