Stijvolle lichtgewicht laptop voor zakelijke gebruikers

0
Dell Vostro V130

Dell Vostro V130 (© ; licentie: )

Dell introduceert met de Vostro V130 een stijlvolle, dunne en lichte laptop voor zakelijke gebruikers. Het is de opvolger van de eerder door ons getest Vostro V13. DiskIdee heeft de Vostro 130 getest.

Slank, opvallend en stijlvol: zo omschrijft Dell zelf zijn dunne en lichte Vostro V130-laptop, de opvolger van de Vostro V13. Slank en stijlvol klopt, al val je met een Apple MacBook Air toch nog een tikkeltje meer op. Maar die draait standaard natuurlijk geen Windows, terwijl de Vostro V130 dat wel doet. En Windows is nog altijd veruit het meest gebruikte besturingssysteem in professionele omgevingen (en trouwens ook in thuisomgevingen). Wij ontvingen de zilverkleurige uitvoering van de Vostro V130, maar deze laptop is ook verkrijgbaar in iets opvallender bordeauxrood.

Design
Op zijn dunste punt is de Vostro V130 slechts 1,65cm dik. Aan de achterkant is hij net geen 2cm dik, maar door het slimme ontwerp valt dit nauwelijks op. De aluminiumbehuizing voelt stevig aan, terwijl deze laptop toch weinig weegt, namelijk net geen 1,6 kg. Wel wordt hij linksachter redelijk warm, zeker bij processorintensieve toepassingen.

Uitrusting
De Vostro V130 wordt geleverd met de modernste Intel Core i3- en i5-processoren, maar het gaat wel om de energiezuinige en dus iets minder krachtige UM-versies. Ons testexemplaar was uitgerust met een i5-470UM met een kloksnelheid van 1,33 GHz en een cache van 3MB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.