Telefoneren in drie dimensies

0
58

3D-touchscreen
De LG Optimus 3D-Speed heeft een 4,3-inch capacitief touchscreen. Het scherm is erg helder en geeft kleuren erg levendig en natuurgetrouw weer. Ook in direct zonlicht blijft het scherm ietwat leesbaar. Het is een waar plezier om op de Optimus 3D-Speed HD-filmpjes te bekijken en dit zowel in 2D als in 3D. Bovendien reageert het scherm zeer accuraat en kan je de Optimus 3D-Speed dus vlot bedienen. We zijn dan ook erg kritisch als we zeggen dat we graag een optisch trackpad hadden gewild. Natuurlijk begrijpen we dat daar simpelweg geen plaats meer voor was met het 4,3-inch grote aanraakscherm. Hoewel de nieuw aangekondigde Blackberry Torch 9860 met zijn 3,7-inch scherm wel nog over een optisch trackpad zal beschikken. Dit geheel terzijde.

Dankzij het passieve 3D-scherm heb je geen brilletje nodig om het 3D-effect te ervaren, maar de kijkhoek blijft beperkt

Dankzij het passieve 3D-scherm heb je geen brilletje nodig om het 3D-effect te ervaren, maar de kijkhoek blijft beperkt (© ; licentie: )

De 3D-weergave op de Optimus 3D-Speed is subliem! Ook 3D-filmpjes die je zelf maakt met de Optimus 3D-Speed zijn erg fraai. Je verkrijgt een mooi dieptezicht en een rustige weergave. Al wringt daar het schoentje soms. Dankzij het passieve 3D-scherm heb je geen brilletje nodig om het 3D-effect te ervaren, maar de kijkhoek blijft beperkt. Je moet recht naar het midden van het scherm kijken. Kijkt er iemand langs de zijkant mee dan zal die het 3D-effect slechts gedeeltelijk of zelfs helemaal niet ervaren. LG geeft overigens zelf een optimale kijkafstand van 30 – 40 cm van het scherm op. We hebben op het 3D-kanaal van YouTube een leuk filmpje gevonden dat een erg goede 3D-weergave biedt: GoPro 3D Highlight Reel 2011. Sommige scènes uit dit filmpje zijn echt spectaculair! Via de HDMI 1.4 aansluiting kan je op eenvoudige wijze op een 3D-tv genieten van 3D-content, zij het dan meestal wel met een brilletje.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSchoollaptop in opvallende kleuren
Volgend artikel’s Wereld grootste stop-motionanimatiefilmset, gefilmd met Nokia N8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.