Windows netbook die je ook als tablet kunt gebruiken

1
94

De sensor die decteert in welke richting je het scherm houdt, werkt ook erg gebrekkig. We moesten de Inspiron duo regelmatig schudden om de sensor in beweging en het scherm in de juiste kijkrichting te krijgen. Ook overkwam het ons meermaals dat de computer na het opstarten uit de slaapstand het scherm in de verkeerde richting liet staan. Nog een irritatie is dat Windows lustig doorgaat met het geven van waarschuwingen, updates etc. als je de Inspiron duo in de tablet-stand gebruikt. Dan ben je iets met je vingers aan het doen en verschijnt er plots een klassiek Windows-waarschuwingsscherm dat je met je vingers nauwelijks kunt sluiten, omdat de X in de vensterrand te klein is…

Prestaties
De Inspiron duo heeft een voor een netbook behoorlijke Windows Experience Index (WEI) van 2,9. Als netbook is hij goed bruikbaar, maar als tablet is dit apparaat gewoon te traag en te zwaar. Dell Inspiron duo als tabletWindows 7 is ook allesbehalve aangepast aan de tablet-functie. Microsoft beseft dit zelf ook en heeft voor Windows 8, die volgend jaar uitkomt, een nieuwe interface ontwikkeld die beter zou moeten werken met vingerbediening. Die nieuwe versie zal echter niet draaien op deze Dell Inspiron duo, want de nieuwe Windows stelt hogere eisen aan de hardware.

Conclusie
Na de Acer Iconia Tab W500 is dit al de tweede teleurstellende Windows 7-tablet pc die we testen. De Dell Inspiron duo werkt zelfs nog slechter dan de Acer Iconia Tab W500, maar kost wel evenveel. Dat ligt niet zozeer aan het hardware-ontwerp van de Inspiron duo, dat je wat ons betreft zelfs innovatief mag noemen, maar vooral aan Windows 7, dat gewoon te log is en te weinig bruikbaar met vingerbediening. Acer heeft ondertussen beslist bij ons geen promotie meer te voeren rond zijn Windows-tablet omwille van de vele negatieve reacties. Wij raden alle andere fabrikanten, waaronder ook Dell, aan om te wachten met nog Windows-tablets uit te brengen tot Microsoft zijn Windows-huis op orde heeft gezet voor wat vingerbediening betreft. Hopelijk lukt dat ergens volgend jaar met Windows 8. De huidige versie van Windows is gewoon niet geschikt als tablet-besturingssysteem. We raden daarom de aankoop van dit soort computers af. Het is gewoon weggegooid geld.
 

(40/100)

Adviesprijs
€ 499.
Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelNieuwste generatie devolo Powerlines maken je netwerk sneller
Volgend artikelLaptop met Chrome (web)besturingssysteem
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.