Windows netbook die je ook als tablet kunt gebruiken

1
94

Gebrekkige tablet-functie
Het scherm van de Inspiron duo is met een draaibaar hengsel gemonteerd in de vaste schermrand. In plaats van het volledige scherm naar achteren te klappen zoals meestal gebeurt bij converteerbare tablets draai je het scherm 180 graden om en klap je de schermrand dicht. Daarna kun je de Inspiron duo als tablet gebruiken. Het draaimechanisme ziet er overigens niet al te stevig uit; we hopen maar dat Dell de nodige testen heeft gedaan om een lange levensduur ervan te garanderen…
Als je het scherm in zijn tablet-stand zet, start automatisch een touchmenu op met grote pictogrammen voor muziek, foto, video, boeken, internet, Paint en games. Die pictogrammen zijn eigenlijk niet meer dan shortcuts naar gewone Windows-toepassingen die soms geschikt gemaakt zijn voor vingerbediening. Zo start het Paint-pictogram de toepassing YouPaint op waarin je eenvoudige tekeningen kunt maken met je vingers. Maar het Internet-pictogram opent gewoon Internet Explorer.
De pictogrammen verschijnen overigens niet opnieuw wanneer je het programma dat je ermee hebt opgestart weer afsluit. Je komt dan gewoon op de Windows-desktop terecht, mét Start-balk. Wil je een ander programma starten, dan moet je dat doen via de Start-knop. Helaas, de pictogrammen en opties daarvan zijn klein en vaak moeilijk met de vingers te openen. Windows 7 ondersteunt multitouch, maar dat werkt allesbehalve zo vlot als bij een iPad- of Android-tablet met multitouch. In de praktijk is het eigenlijk onbruikbaar, omdat de computer (of is het Windows?) veel te traag reageert op je vingerbewegingen.

1
2
3
Vorig artikelNieuwste generatie devolo Powerlines maken je netwerk sneller
Volgend artikelLaptop met Chrome (web)besturingssysteem
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.