Home Hardware

Laptop met Chrome (web)besturingssysteem

2
35
Samsung Series 5 Chromebook

Samsung Series 5 Chromebook (© ; licentie: )

Samsung kondigt de eerste laptop aan die draait met Google’s Chrome OS besturingssysteem. Chromebooks zijn speciaal ontworpen om voornamelijk te gebruiken met een internetconnectie.

De Chromebook is een initiatief van Google en maakt gebruik van de cloud, niet alleen voor het draaien van applicaties en het bewaren van bestanden, ook het besturingssysteem staat online. Voordeel is dat als de laptop het begeeft, al je instellingen, applicaties en bestanden bewaard blijven op het web en je snel weer aan de slag kunt met een nieuwe Chromebook. Nadeel is dat je altijd een internetverbinding nodig hebt om met een Chromebook te werken.
De Samsung Series 5 Chromebook is de eerste laptop die gebruik maakt van Google’s nieuwe concept. Ook Acer komt met een Chromebook. De 2 cm dunne laptop van Samsung is uitgerust met een Intel dual-core processor en heeft een mat 12,1-inch Super Bright Plus breedbeeldscherm. Volgens Samsung is de Chromebook in minder dan 10 seconden gebruiksklaar. En vanuit slaapstand zou hij zelfs direct bruikbaar zijn. De batterij zou goed zijn voor een autonomie van 8,5 uur. Ook kan de accu drie zo vaak worden opgeladen als conventionele batterijen, volgens de fabrikant.
Om het internet op te kunnen gebruikt de Samsung Series 5 3G of Wi-Fi. Ook beschikt de laptop over een 4-in-1 kaartlezer. In Nederland levert KPN bij de 3G uitvoering van de Chromebook een gratis SIM kaart met een tegoed van 1 GB, zodat je direct aan de slag kunt.
Vanaf 24 juni is de Samsung Series 5 Chromebook in te koop. Voor de Wi-Fi uitvoering betaal je € 399. De 3G uitvoering kost € 449.

Specificaties:
– 2 cm dun
– Full-size Chrome toetsenbord
– Oversized multi-touch trackpad
– Intel dual-core processor
– 16:10 resolutie
– 12.1 inch SuperBright Display
– Opstarttijd van minder dan 10 seconden
– Vanuit standby-stand direct te gebruiken
– Accuduur tot 8,5 uur
– HD webcam, ingebouwde digitale microfoon en stereospeakers
– Twee USB-poorten voor o.a. opladen van mobiele telefoons en accessoires, verbinden van digitale camera’s en opslagmedia
– Ondersteunt mediakaarten (SD, SDHC, MMC) voor foto’s, video’s, muziek en documenten

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

2 REACTIES

  1. Dit toestel werd recent getest door PC-WELT. Mocht je de aankoop van deze laptop overwegen en ben je de Duitse taal machtig, loont het de moeite eerst de test te lezen: (volg deze link). Het gebeurt niet zo vaak dat PC-WELT iets zo negatief beoordeelt, gewoonlijk zijn ze vrij mild. Hun grootste bezwaren: zonder Internet kan je letterlijk NIETS doen; je kunt er geen enkel programma op installeren, er zit een webcam op maar je kunt er niet eens mee Skypen, en de HD (eigenlijk een SSD) is welgeteld 16 GB groot of beter gezegd: klein zodat je hem amper als USB-stick kunt gebruiken. Verder blijkt de afwerking belabberd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.