Een all-round Aldi-laptop aan een interessante prijs

7
493
Medion Akoya E6224 (MD 98630) Multimedia-Notebook

Medion Akoya E6224 (MD 98630) Multimedia-Notebook (© ; licentie: )

Vanaf woensdag 29 juni 2011 biedt Aldi België een notebook aan: de Medion Akoya E6224 (MD 98630) Multimedia-Notebook. Anders dan gewoonlijk is de reclame nogal karig met informatie, dus gaat DiskIdee op zoek.

Meestal vind je op de website van Aldi naast de aankondiging ook nog een hyperlink die je meeneemt naar de site van Medion voor verdere informatie. Die hyperlink ontbreekt deze keer, de reden kunnen we wel raden. Begin mei werd deze notebook immers aangeboden bij Aldi Duitsland, maar de Belgische versie wijkt af van de Duitse op – voor zover we kunnen nagaan – drie vlakken: bij de Belgische versie wordt geen DBV-T televisieontvanger meegeleverd, de harde schijf is kleiner (500 GB in de plaats van 750 GB) maar in ruil is het toestel € 60 goedkoper: € 499 tegenover € 559 in Duitsland. Hier is de hyperlink naar de betreffende Medion website. Die is uiteraard in het Duits en hou dus rekening met voornoemde verschillen. Update 29/06: Ondertussen staat er wèl een link naar de Medion site op de Aldi on-line folder. Je kunt
dan alle gegevens ook in het Nederlands raadplegen. Hier de link naar de Nederlandstalige
Medion site
.
Of misschien wil je eerst eens de (Nederlands-/Frans-/Duitstalige) handleiding doornemen? Kan ook, klik hier voor het PDF bestand.

Medion Akoya E6224 (MD 98630) Multimedia-Notebook

Medion Akoya E6224 (MD 98630) Multimedia-Notebook (© ; licentie: )

Scherm
De aangeboden Medion Akoya E6224 (MD 98630) is een 15.6″ model (ongeveer 40 cm diagonaal). Het is een 16:9 breedbeeld-formaat met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Dat is dus wèl HD-ready (= minimum 720 pixels) maar niet full HD want daar heb je 1080 pixels voor nodig. Het is een mat beeldscherm, wat hinderlijke reflecties voorkomt maar wel een beetje inboet qua contrast. LED verlichting zorgt voor een energiezuinig backlight van het scherm. 40 cm is niet bepaald klein, dat merk je aan de afmetingen: 38 x 26 x 3,3 cm en een gewicht (inclusief batterij) van 2,8 Kg.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelLaptop met Chrome (web)besturingssysteem
Volgend artikelSlanke LED-monitoren van ViewSonic met afneembare voet
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

    • Een Intel core i3 2310 processor kan sowieso nooit meer dan 8 GB werkgeheugen aansturen. Naar alle waarschijnlijkheid zal je dan de bestaande 4 GB moeten vervangen, uitbreiden is twijfelachtig.

  1. Geachte,

    in uw samenvatting kon ik opmaken dat wireless standaard aanwezig is op dit toestel (MD98630). Ik heb me indertussen dergelijk toestel aangekocht, doch kan de wireless niet activeren. In de handleiding staat bij het hoofdstuk wireless tevens vermeld “optioneel”. Zou het kunnen dat mijn toestel dan toch geen wireless bevat of moet ik eerst nog een aantal instellingen doorvoeren alvorens dit werkt?

    Dank bij voorbaat,
    Luc

    • Ik heb geen idee waarom daar in de handleiding staat dat het een “optionele uitrusting” is, maar wees gerust: WLan zit er wel degelijk in! Uiteraard kan die defect zijn, zoals elk onderdeel stuk kan gaan. Maar, zoals Zilla eerder al opmerkte: je moet je WLan wel eerst inschakelen met (het gelijktijdig indrukken van) de toetsen Fn en F7.
      Onder het klavier links staan 5 statuslampjes. Als de WLan “aan” staat, brandt het 4de controlelampje. Dan moet je nog alle instellingen maken natuurlijk. Probeer maar!

    • Bedankt! Ze hebben intussen wél de link naar Medion geplaatst. Dus kan je ook precies zien wat er aan software bijgevoegd wordt. Ik zal een update aan het artikel maken, maar momenteel zit ik in het buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.