Windows 7 tablet met verwisselbaar toetsenbord overtuigt niet

0
54
Acer Iconia Tab W500

Acer Iconia Tab W500 (© ; licentie: )

Acer Iconia Tab W500 / W501 is een tablet met Windows 7 Home Premium als besturingssysteem. Er bestaat ook een versie met Windows 7 Professional. Een usb-dockingstation dat ook dienst doet als toetsenbord vormt de W500 om in een Windows netbook. Wij hebben dit converteerbare tablet getest.

DiskIdee publiceerde begin dit jaar een achtergrondverhaal over tablets. Daarin maakten we het onderscheid tussen de verschillende types tablets: slates, book-tablets, hybride tablets en converteerbare tablets. Slates zijn vandaag dankzij de Apple iPad het populairste type tablet. Je bedient ze met je vingers en het aanraakscherm. Converteerbare tablets hebben een optioneel, al dan niet verwijderbaar toetsenbord. De hier besproken Acer Iconia Tab W500 is van dat type. Het toetsenbord heb je niet nodig, maar als je de tablet erop vastklikt dan verkrijg je in feite een compacte Windows-laptop of netbook.

In de doos
Naast de W500 zelf bevat de doos een externe voeding, een usb-kabel, documentatie, een snelstartgids, een stapeltje dvd’s met recovery- en hulpsoftware en een apart toetsenbord (qwerty in ons geval) waarop je de tablet kunt vastklikken.

1
2
3
4
Vorig artikelVerbod “sociale” radardetector Coyote is terecht
Volgend artikelPlatenbaas die muziekpiraterij aanklaagt was zelf softwarepiraat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.