Windows 7 tablet met verwisselbaar toetsenbord overtuigt niet

0
54

Uitrusting
De Acer Iconia Tab W500 heeft een dual-core AMD Fusion C-50 processor die draait aan 1 GHz, 2 GB RAM, een 32 GB Sandisk SSD-schijf en een AMD Radeon HD6250 videochip die 400 MB videogeheugen afsnoept van het werkgeheugen. Het 10,1-inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Er zit zowel WiFi 802.11n als Bluetooth 3.0 in; optioneel kun je een 3G-module verkrijgen voor draadloze verbindingen via het gsm-netwerk. Op de voor- en achterkant zitten 1,3 megapixel webcams die je onder andere kunt bedienen met de meegeleverde Acer Crystal Eye Webcam software. Omdat dit Windows 7 is, werken die camera’s natuurlijk ook met alle andere Windows-videosoftware. Maar in het hulpprogramma dat Acer meelevert is er wel een knopje aanwezig waarmee je naadloos tussen de voor- en achtercamera’s schakelt. De W500 heeft voorts nog stereoluidsprekers, een 3,5mm audio-uitgang; een hdmi-poort en twee usb-poorten. Ook zit er een gyroscoop in die zorgt dat het scherm meedraait in de kijkrichting; die kun je overigens uitschakelen met behulp van een schuifknopje. Onder het scherm zit nog een blauwe Windows menutoets waarmee je het Start-menu opent. Het aparte toetsenbord annex docking station heeft naast twee usb-poorten ook nog een Ethernet-netwerkaansluiting. De W500 ‘slate’ weegt: 957 gram. Klik je de W500 vast op het usb-toetsenbord dan weegt het geheel 1580 gram.

Acer Iconia Tab W500 op toetsenbord

Acer Iconia Tab W500 op toetsenbord (© ; licentie: )

Converteerbaar
De W500 kan geconverteerd worden in een soort netbook dankzij de combinatie van docking station en toetsenbord. Het toetsenbord is voor zover wij weten alleen verkrijgbaar in qwerty-uitvoering. Qua omvang en aanslag is het vergelijkbaar met een typisch netbook-toetsenbord.

1
2
3
4
Vorig artikelVerbod “sociale” radardetector Coyote is terecht
Volgend artikelPlatenbaas die muziekpiraterij aanklaagt was zelf softwarepiraat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.