Windows 7 tablet met verwisselbaar toetsenbord overtuigt niet

0
54

Maar het lijkt er allemaal achteraf opgeplakt: van integratie van de touchfuncties met de rest van Windows, dat toch vooral menugestuurd is, is geen sprake. Kortom, als je denkt dat je met de W500 een Windows-uitvoering van een iPad of een Android-tablet in huis haalt dan zul je van een koude kermis thuiskomen. Ben je echter een fervente Windows-gebruiker dan is het wel handig dat je je Windows-netbook uit elkaar kunt halen en kunt gebruiken als lichter en gemakkelijker te hanteren surf-, multimedia- en lees-apparaat. Hoeveel gebruikers daar op zitten te wachten, blijft voor ons de vraag. Ook al omdat je voor hetzelfde geld een iPad of een Android-tablet kunt kopen waar je wél de volledige tablet-ervaring krijgt. Het aparte toetsenbord is een leuke gimmick (en soms echt nodig om iets gedaan te krijgen onder Windows), maar echt praktisch vinden we het niet, omdat het slecht geïntegreerd is met de tablet zelf. Het geheel lijkt niet echt stevig, zeker niet voor wie veel onderweg is en de combinatie bijvoorbeeld als netbook wil gebruiken in een vliegtuig of een trein. Het scherm trilt dan constant en een kleine onoplettendheid kan er toe leiden dat je de boel beschadigt, althans dat vrezen wij, want we hebben het natuurlijk niet uitgeprobeerd met dit leenexemplaar dat nog terug moet naar de fabrikant. Maar een gewaarschuwd gebruiker telt voor twee…

Prestaties
Vergeleken met andere Windows-netbooks presteert de Acer Iconia Tab W500 goed. In vergelijking met een instaplaptop is de W500 echter traag. De Windows Experience Index (WEI) is 2,7. In de 3DMark 2001 SE grafische benchmark scoort deze tablet 5349 punten. Acer Iconia Tab W500 vooraanzichtIn de 3D Mark 2003 benchmark is dat 3.924 punten. Dat is meer dan dubbel zo snel als een typische Atom-gebaseerde Windows-netbook, maar trager dan de meeste instaplaptops die je vandaag koopt. De autonomie varieert van 7 tot 4 uur, afhankelijk van hoe fel je de achtergrondverlichting van het scherm instelt en natuurlijk ook van de taken die je uitvoert.

Conclusie
Wij zijn niet overtuigd van de Acer Iconia Tab W500. Dat ligt niet aan de hardware, waar op zich niets is op aan te merken, behalve dan misschien de wat priegelige manier waarop je het tablet op het aparte toetsenbord vastklikt. Maar Windows 7 als tabletbesturingssysteem overtuigt niet. Als je echt een tablet nodig hebt naast je Windows-laptop dan investeer je volgens ons beter in een Android 3.0-exemplaar of een Apple iPad.
 

(65/100)

Adviesprijs
€ 499,99 voor de W500; € 599 voor de W500 met dockingtoetsenbord.
Foto van Acer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelVerbod “sociale” radardetector Coyote is terecht
Volgend artikelPlatenbaas die muziekpiraterij aanklaagt was zelf softwarepiraat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.