Multimedialaptop met Blu-ray

0
52
Toshiba Qosmio F60

Toshiba Qosmio F60 (© ; licentie: )

Toshiba’s Qosmio F60-10M laptop gebruikt dezelfde processor als de eerder door DiskIdee geteste Toshiba Satellite S500-115, namelijk een splinternieuwe Intel Core i3 M330. Terwijl de Satellite S500 bedoeld is voor de kleinzakelijke markt, richt de Qosmio F60 zijn pijlen resoluut op de high-end thuismarkt. De Qosmio heeft dan ook een krachtigere videochip dan de Satellite en is bovendien verkrijgbaar met een Blu-ray drive.

De Qosmio-laptops van Toshiba zijn traditioneel vrij omvangrijk en zwaar. Het zijn echte desktopvervangers voor gaming en multimediagebruik, met doorgaans zeer krachtige hardware en een vaak fors prijskaartje. Maar ook in de high-end laptopmarkt is er sprake van downsizing. Consumenten willen geen duizenden euro meer betalen voor een krachtige laptop, want die veroudert even snel als een instapmodel. De Qosmio F60 serie is dan ook de slankste en lichtste Qosmio ooit, al blijft het toch nog wel een omvangrijke, 2,8 kg zware machine, die niet echt bedoeld is voor gebruik op je schoot (al kan het wel). Met Blu-ray drive kost de Qosmio F60-10M versie net geen 1.000 euro. Fors, maar je krijgt ook heel wat waar voor je geld, zoals we nog zullen zien.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVirtuele opnamestudio voor muziekhobbyisten
Volgend artikelSterke mobiele harde schijf met usb 3.0
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.