Voorwaarts, Windows!

0
34
Als dit de nieuwe Windows 8 op tablets wordt, dan maakt Microsoft een grote sprong voorwaarts, zelfs een tijdje voor de concurrentie (Android, iPad) uit. Met je twee duimen ongeveer alles besturen en een hoop nieuwigheden die touch-besturing nog intuïtiever maken dan we nu gewoon geworden zijn.

Wat meer is: uit het filmpje bij Gizmodo (behoorlijk spectaculair) durf ik vermoeden dat er een hoge dosis van taakgerichtheid aan de basis van de ontwikkeling ligt. Niet het taakmanagement dat we kennen vanuit IT, waarbij het besturingssysteem centraal staat en de opening, beheer en verwerking van de taken regelt.

Maar echte customer-centric taakgerichtheid. Waarbij vanuit het ontwerp is nagedacht over welke taken gebruikers van de tablets willen gaan uitvoeren op hun toestel, en hoe ze dat willen doen.win8beta_startscreen

Telkens we een toestel of een website zeer efficiënt en goed vinden, komt het op hetzelfde neer. Het zijn websites of toestellen die vanuit de behoeften en taken van de gebruiker redeneren, niet vanuit de organisatie of vanuit de technologie.

Op basis van deze berichtgeving van Gizmodo (en nog meer dezer dagen, n.a.v. de CES-beurs in Las Vegas) ben ik hoopvol over Windows 8. iOS en Android sporen de grote moloch aan tot innovatie. Wie kan daar tegen zijn?

Volg de commentaren van Toon Lowette
Volg Toon Lowette op Twitter

Toon Lowette is mede-oprichter van 6minutes. Hij is voormalig Knack-journalist en sinds 1982 actief in elektronisch uitgeven, eerst bij krantengroep De Standaard, daarna als onafhankelijk consultant. In 1999 lag hij mee aan de basis van de e-mailnieuwsbrievenuitgeverij 6minutes. Sinds 1991 is hij onafhankelijk consultant, o.a. voor de Europese Commissie, telecombedrijven, banken e.a. Sinds 1996 is de European Association of Directory and Database Publishers een vaste opdrachtgever.

Vorig artikelFull HD 3D-camcorder met brilloos 3D-scherm van Toshiba
Volgend artikelGoedkope multifunctional printer-scanner-copier met WiFi bij Aldi België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.