Full HD 3D-camcorder met brilloos 3D-scherm van Toshiba

1
101
Toshiba breidt de Camileo reeks camcorders uit met een Full HD-model waarmee je ook 3D-opnames kan maken die je zonder speciale bril in 3D kan bekijken op het lcd-scherm.

Met de Camileo Z100 voegt Toshiba een 3D-model toe aan het gamma camcorders. De videocamera is uitgerust met twee 5 megapixel CMOS-beeldsensors en biedt een Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. De Z100 kan ook foto’s maken met een resolutie tot 16 megapixel. De camcorder is uitgerust met een 8x digitale zoom in 3D-modus en een 120x zoom in 2D-modus. In de 2D-modus minimaliseert de Electronic Image Stabiliser (EIS) eventuele schokken in het beeld veroorzaakt door snelle camerabewegingen. In de 2D-modus biedt de Z100 gezichtsherkenning voor video-opnamen en glimlachdetector voor foto’s. De camcorder heeft een speciale toets aan de zijkant om de 3D-modus te starten. 3D-opnames kan je meteen bekijken op het 2,8-inch (7,1 cm) LCD-aanraakscherm. Het is een 3D Parallax Barrier LCD-scherm dat het mogelijk maakt opnames zonder bril in 3D te bekijken.

Toshiba Camileo Z100 Full HD 3D-camcorder

Toshiba Camileo Z100 Full HD 3D-camcorder (© ; licentie: )


Naast een mini-USB-aansluiting is de Z100 ook uitgerust met en mini-HDMI-poort zodat je de camcorder eenvoudig kan aansluiten op een 3D-tv of -laptop. De Toshiba Camileo camcorder maakt ook gebruik van een nieuwe grafische interface voor het bedienen van alle camera-instellingen via het aanraakscherm. De Z100 heeft een intern geheugen van 128 MB en ondersteunt de nieuwe camcorder SD-geheugenkaarten tot 128 GB. Toshiba’s 3D-camcorder weegt inclusief batterij 285 gram en meet 120 x 54 x 62 mm.

Beschikbaarheid en prijs
De Toshiba Camileo Z100 Full HD 3D-camcorder zal eind maart te koop zijn voor een adviesprijs van € 199.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBeveiligingspakket van ESET heeft poetshulp nodig
Volgend artikelVoorwaarts, Windows!
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.