Nieuwe Windows gevoelig voor aanrakingen

2
119
Iedereen die het wil kan vanaf nu de Windows 8 Developer Preview downloaden. Die geeft een idee wat je allemaal van de nieuwe Windows mag verwachten, maar is nog niet geschikt om er echt mee te werken. Op een volwaardige eerste bètaversie is het wellicht nog enkele maanden wachten en de definitieve versie zal “ergens” volgend jaar uitkomen. DiskIdee licht toch al een tipje van de sluier op, met lekker veel schermafdrukken van de belangrijkste nieuwigheden.

De belangrijkste nieuwigheid in Windows 8 is Metro, een Windows Phone-achtige interface die geschikt is voor aanraakschermen en tablets. Windows 8 ondersteunt trouwens voortaan ook de speciale processoren met gereduceerde instructieset en lager energieverbruik die in de meeste tablets worden gebruikt. Maar de aanraakinterface kan ook op een laptop of een gewone desktop-pc worden gebruikt, zolang die natuurlijk een aanraakscherm heeft. Bijvoorbeeld een laptop zoals de Dell Inspiron duo die we onlangs testten of een desktop-pc zoals de eveneens onlangs door ons geteste HP TouchSmart 610-1050 en waarvan we verwachten dat die met Windows 8 wél bruikbaar zullen zijn. win8beta_appsFabrikanten zoals Acer of Packard Bell brengen trouwens vandaag al aparte desktopschermen uit die aanraakgevoelig zijn en die niet veel meer kosten dan een gewone monitor. Dus ook als je Windows 8 wil installeren op je huidige pc dan kan je die eventueel aanraakgevoelig maken door een “touch”-monitor te kopen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelHTC en Beats slaan handen in elkaar voor muzieksmartphone
Volgend artikelStudenten ontwikkelen Monopoly voor Foursquare
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.