Op reis met Mio Spirit 687 LIVE TMC

0
55

De functie Route Opties is in België of Nederland weinig nuttig en kun je beter uitschakelen; de trajecten zijn doorgaans te kort om significante alternatieve routes te vinden en het berekenen van de vier alternatieven neemt (te) veel tijd in beslag. Mogelijk werkt die optie beter in grotere landen of bij internationale trips. Nog meer slecht nieuws: het scherm van de Spirit 687 is van matige kwaliteit. Vooral het aanraken is weinig precies: het scherm reageert niet vlot op vingerdrukken. De meegeleverde speciale kaartlocaties (pos) zijn verouderd. Zo wordt bijvoorbeeld voor Turnhout nog altijd een McDonalds op de Grote Markt aangegeven die al minstens vijf jaar niet meer bestaat; de nieuwe McDonalds op de Ring staat er niet in. Maar ook een restaurant zoals Vin Perdu in Oud-Turnhout, dat toch al minstens vier jaar bestaat, wordt niet vermeld. Adressen zijn nogal eens verouderd: een zaak is ondertussen verhuisd, maar de navigatiecomputer bevat nog het oude adres en telefoonnummer.
Dan de Bluetooth-functie, die wij bij Mio nog nooit echt goed hebben weten werken. Een smartphone koppelen werkt ook hier te omslachtig; je krijgt op je telefoon soms niet genoeg tijd om de veiligheidscode in te tikken en dan mislukt de verbinding. Zo slaagden we er pas bij de vijfde poging in om een recente Android-smartphone te koppelen aan de Spirit 687. Vervolgens bleek dat de microfoon onze stem niet doorgaf (we hoorden wel onze correspondent aan de andere kant).

 

Conclusie
De Mio Spirit 687 LIVE TMC presteert goed inzake navigatie en verkeersbegeleiding. De extra snufjes die erop zitten zijn ofwel overbodig, ofwel werken ze niet erg goed. De meegeleverde Windows-software werkt niet naar behoren. Omdat er weinig verschil is tussen de verschillende nieuwe Mio Spirit-modellen ben je wellicht beter af met een goedkoper model uit de serie, zoals de Spirit 485 (99 euro) of, als je LIVE TMC en 44 kaarten wil, Spirit 486 (159,99 euro).

(69/100)

Adviesprijs
€ 189,99
Foto van Mio
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelPrimitieve recyclage e-afval bedreigt gezondheid Chinezen
Volgend artikel3D-projector van Sony geeft thuis bioscoopgevoel
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.