Op reis met Mio Spirit 687 LIVE TMC

0
55

Je kunt deze functie desgewenst uitschakelen en altijd bijvoorbeeld voor de snelste route kiezen. Ook ingebouwd is een trip planner waarmee je ingewikkeldere routes met meerdere stops kunt uitstippelen.

Software
Om updates van de kaarten, de software en flitspalen binnen te halen dien je de meegeleverde MioMore Desktop 7.3 te installeren. Je hebt overigens maar recht op 3 maanden updates voor de flitspalen; vervolgens moet je bijbetalen voor updates en je moet daarbij direct een abonnement van 12 maanden nemen. MioMore Desktop is instabiele software. Wij ondervonden er allerlei problemen mee op een standaard Windows 7 testcomputer. MioMore Desktop 7.3 crashZo slaagden we er niet in de 3 maanden update voor flitspalen te installeren. Als we dat probeerden, crashte de software keer op keer. Herhaaldelijk werd de Spirit 687 ook niet herkend door onze computer (terwijl andere usb-apparatuur wel telkens probleemloos werd herkend op exact dezelfde poorten).  Op de site van Mio vonden we hierover geen enkele informatie, noch vonden we een update van de software.

Mio Desktop back-ups

Mio Desktop kan onder andere back-ups maken van je toestel (© ; licentie: )

Praktijk
Wij reden ongeveer een maand rond met de Spirit 687, vooral in de Benelux, maar we gebruikten hem ook tijdens een vierdaagse trip naar Bourgogne.  De navigatie- en verkeersfuncties werken goed. Routes worden snel (her)berekend (tenminste als je de route opties-functies uitschakelt) en de 3D kaartweergave is overzichtelijk. De houder is stevig en viel tijdens onze test geen enkele keer van de voorruit. Tot zover het goede nieuws. Over de krakkemikkige Windows-software hebben we in het de vorige paragraaf al gehad.

1
2
3
4
Vorig artikelPrimitieve recyclage e-afval bedreigt gezondheid Chinezen
Volgend artikel3D-projector van Sony geeft thuis bioscoopgevoel
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.