Op reis met Mio Spirit 687 LIVE TMC

0
55

Ingebruikname
Nadat je de plastic beschermlaag hebt verwijderd, kun je de navigatiecomputer direct inschakelen door het schuifknopje op de bovenkant in “on”-positie te schuiven. De batterij van de Spirit 687 is reeds opgeladen, je kunt dus onmiddellijk aan de slag met de installatiewizard. Eerst kies je de taal (Nederlands, Vlaams of een andere). Daarna moet je de Product Key intoetsen. Die key heeft 7 tekens en staat afgedrukt op de zijkant van de doos. Vervolgens herstart het toestel. Nadat het opnieuw is opgestart, moet je de veiligheidsovereenkomst accepteren. Daarna kun je optioneel het Mio Lesprogramma doorlopen. Dat maakt je wegwijs in de belangrijkste functies. Vervolgens kies je de afstandseenheden (metrisch of imperiaal) en het datum- en uurformaat. Daarna worden de kaarten geladen en is het toestel eindelijk gebruiksklaar. De hele procedure neemt toch al gauw enkele minuten in beslag.

Uitrusting
De Mio Spirit 687 heeft een aanraakgevoelig breedbeeldscherm van 12,7 cm (5 cm). De kaarten voor geheel Europa (44 landen) zijn reeds geïnstalleerd, maar worden ook nog op dvd meegeleverd. Je hebt recht op twee jaar gratis updates voor de kaarten. Bluetooth is eveneens van de partij. Je kunt er je smartphone op aansluiten voor handenvrij bellen en voor het opvragen van Google-informatie via de dataverbinding van de gsm. Op de AV-ingang kun je een audiobron of een optionele achteruitkijk-camera aansluiten.

Mio Spirit Route Opties

Mio Spirit Route Opties (© ; licentie: )

Werking
Naast de gebruikelijke navigatiefuncties die hetzelfde zijn als bij de andere Mio-toestellen biedt de Spirit 687 nog enkele extra’s. Belangrijkste is de functie route-opties. Als je een route uitstippelt krijg je vier routekeuzes met telkens een aanduiding van de geschatte tijd: snelst, goedkoopst, gemakkelijkst en kortst. Op de kaart krijg je ook een overzicht van het eventuele verschil tussen deze routes.

1
2
3
4
Vorig artikelPrimitieve recyclage e-afval bedreigt gezondheid Chinezen
Volgend artikel3D-projector van Sony geeft thuis bioscoopgevoel
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.