Dual-core smartphone in hoogste versnelling

0
50

Net boven het scherm bevinden zich een luidspreker, een nabijheidsensor en een 1,3 megapixel secundaire camera. Net onder het scherm zien we vier toetsen: ‘Menu’, ‘Home’, ‘Terug’ en ‘Zoeken’. De Optimus 2X Speed beschikt over aanraakgevoelige toetsen, dus geen fysieke knopjes zoals op de HTC Hero. Helaas ontbreekt een optisch trackpad.
De bovenzijde van het toestel biedt plaats aan een 3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting, een hdmi-poort en de aan-uit/vergrendeltoets. Op de rechterzijde treffen we twee volumetoetsen aan en op de onderzijde zien we de microfoon, een microUSB-aansluiting en een luidspreker. De achterzijde is uitgevoerd in een bruine kleur met een geborstelde, aluminiumkleurige boord in het midden. Opvallend aanwezig op deze alu-boord is de opdruk ‘with Google’. Tot slot vinden we op de achterzijde ook de camarelens en flitser van de primaire, 8 megapixel camera.

NVIDIA Tegra 2

Nvidia Tegra 2

Nvidia Tegra 2 (© ; licentie: )

Een System on a chip (SoC) bundelt een groot aantal componenten van een computersysteem op één enkele chip. Het zijn kant-en-klare systemen die de producenten van smartphones en tablets direct kunnen integreren in hun toestellen. De LG Optimus 2X is uitgerust met zo een SoC, namelijk de NVIDIA Tegra 2. Die heeft een dual-core ARM Cortex-A9 CPU en een ultra-low power (ULP) GeForce GPU voor de grafische toepassingen. De twee processorkernen van de Optimus 2X Speed beschikken beide over een kloksnelheid van 1GHz en 1MB L2 cachegeheugen. De NVIDIA Tegra 2 kan bovendien 1080p video decoderen en encoderen. De chip ondersteunt daarnaast ook alle gangbare audio-indelingen. Primaire camera’s tot 12 MP en secundaire camera’s tot 5 MP kunnen aangestuurd worden. De Tegra 2 is gebaseerd op een 40 nanometer-procedé.

Ingebruikname
Wanneer je de LG Optimus 2X Speed voor het eerst inschakelt, krijg je een gebruiksvriendelijke wizard voorgeschoteld zoals we die reeds kennen van de onlangs door ons getest HTC Desire HD en Sony Ericsson Xperia arc. Nadat je de gewenste taal hebt gekozen, kan je op ‘Start’ drukken om de wizard te starten. Daarna kan je de datum- en tijdinstellingen invoeren. Vervolgens vraagt de wizard om je Google account(s) toe te voegen aan de telefoon en krijg je eerst de kans om te verbinden met een wifi-netwerk als het toestel nog geen simkaart bevat. Als je nog geen Google account hebt, kan je deze meteen aanmaken. Ook kan je een (Exchange) e-mail account koppelen met de Optimus 2X Speed. In de laatste stap krijg je ook de kans om je sociale netwerkaccounts te koppelen en meteen daarna is de telefoon klaar voor gebruik.

1
2
3
4
5
Vorig artikelWebsite en nieuwe camera’s vereenvoudigen videobewaking
Volgend artikelVeelkleurige USB 3.0 harde schijven van Toshiba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.