Dual-core smartphone in hoogste versnelling

0
50

De smartphone werkt uiteraard prima via wifi, maar met een mobiele dataverbinding kan je alle functies van het toestel ten volle benutten. Dat is ook de reden dat het toestel vraagt om met wifi te verbinden als je geen simkaart hebt geplaatst. Je hebt immers niets aan een smartphone zonder dataverbinding.

Applicaties
De Optimus 2X Speed is voorzien van Android 2.2.2 (Froyo). LG gebruikt dus een oudere Android-versie voor de Optimus 2X Speed dan Sony Ericsson voor de Xperia arc (Android 2.3, Gingerbread). Ondertussen zou LG plannen hebben om deze zomer nog een update naar versie 2.3 uit te brengen. De LG Optimus 2X Speed werkt met Android 2.2.2 gelukkig ook zeer vlot en beschikt over een intuïtieve user interface. Op de zeven Android-bureaubladen kan je sneltoetsen, mappen en widgets naar keuze plaatsen. LG levert zelf bovendien een groot aantal widgets mee met de Optimus 2X Speed. Je kan vlot typen op de Optimus 2X Speed dankzij het virtuele toetsenbord met voorspellende woordinvoer. LG Optimus 2X Speed schuinBellen en sms’en verloopt vlot en probleemloos. Via Android Market kan je het toestel uitbreiden met allerlei gratis en betalende applicaties. De LG App Advisor is een door LG samengestelde en up-to-date gehouden lijst met toepassingen die volgens LG extra interessant zijn. Handig om een beetje overzicht te krijgen in het stilaan overweldigende aanbod aan Android-apps.

Video en beveiliging
Dankzij de NVIDIA Tegra 2 chip kan deze smartphone Full HD 1080p video weergeven van bijvoorbeeld websites als YouTube. De standaard YouTube player van de Optimus 2X Speed doet zijn werk vlekkeloos en reageert zeer accuraat. Heel handig is de F-Secure Mobile Security 6 applicatie waarmee je het toestel kan scannen op virussen en malware. Dankzij de alsmaar stijgende populariteit van Android wordt het platfom natuurlijk ook interessanter voor cybercriminelen. Je krijgt bij de Optimus 2X Speed een jaarabonnement op de F-Secure Mobile Security 6 Suite. Ook de audio- en videospelers van de Optimus 2X Speed zijn zeer gebruiksvriendelijk.

1
2
3
4
5
Vorig artikelWebsite en nieuwe camera’s vereenvoudigen videobewaking
Volgend artikelVeelkleurige USB 3.0 harde schijven van Toshiba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.