Dual-core smartphone in hoogste versnelling

0
50

Delen
Multimedia-content delen kan met de LG Optimus 2X Speed op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende manier is het toestel via USB verbinden met een pc. Je kan natuurlijk ook een microSD-geheugenkaartje gebruiken en dit uitlezen met een kaartlezer. Dankzij HDMI-mirroring kan je het toestel echter ook aansluiten op een tv met HDMI-aansluiting en het scherm van de Optimus 2X Speed ‘kopiëren’ naar de tv. Bij gebrek aan een passende HDMI-kabel hebben we deze functionaliteit niet kunnen testen.
De Optimus 2X Speed beschikt net als de Sony Ericsson Xperia arc over een ingebouwde DLNA-mediaserver. Dit laat je toe om op een compatibel client-apparaat content van de Optimus 2X Speed draadloos weer te geven. LG noemt dit SmartShare. De standaard apparaatnaam ‘LG-P990’ kan je eenvoudig veranderen in de instellingen. Dit is de naam waarmee je het toestel kan terugvinden op het netwerk. Je kan ook aangeven wat je wil delen (foto’s, video’s en/of muziek). We testten deze functionaliteit met een EM7075 HD mediaspeler van Eminent. Nadat we de instellingen van SmartShare hadden geconfigureerd, konden we zonder probleem verbinden met de Optimus 2X Speed. We konden twee voorgeladen HD-filmpjes uit het geheugen van de telefoon weergeven op onze tv en dit zonder haperingen.
Hou er wel rekening mee dat SmartShare de wifi-verbinding actief zal houden en de batterijduur dus zal afnemen bij gebruik van deze feature.

Conclusie
De LG Optimus 2X Speed is een zeer krachtige smartphone die dankzij de NVIDIA Tegra 2 chipset mooi grafische prestaties neerzet. De gebruiksvriendelijke user interface van Android in combinatie met de gebruikte hardware maakt van deze smartphone een multimediale allrounder. Qua fotokwaliteit doet de Sony Ericsson Xperia arc het beter, maar al bij al is dit een prima toestel en krijg je veel waar voor je geld. Nu nog wachten op de update op de update naar Android 2.3 en het plaatje is compleet!

(85/100)

Adviesprijs
€ 499,99
Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelWebsite en nieuwe camera’s vereenvoudigen videobewaking
Volgend artikelVeelkleurige USB 3.0 harde schijven van Toshiba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.