Goedkope Android-tablet die vooral geschikt is als e-reader

6
54

Uitrusting
De Archos 70 8 GB weegt slechts 300 gram, wat erg licht is voor een tablet en vergelijkbaar met sommige monochrome e-readers zoals de BeBook Neo (298 gram) of PocketBook Pro 603 (280 gram). Hij is ook erg dun: slechts 10 mm, vergelijkbaar met e-readers zoals de Sony PRS-650 en PocketBook Pro 603. Naar tabletnormen is dit een erg compact en licht apparaat.

Scherm
Het capacitieve multitouch-aanraakscherm van de Archos 70 heeft een diagonaal van 7 inch en een schermresolutie van 800 x 400 pixels. Een echte fotocamera zit er niet in, wel een simpele webcam van 0,3 megapixels (VGA-resolutie). WiFi 802.11 b/g/n en Bluetooth 2.1 zijn allebei van de partij, maar een gps-chip ontbreekt en een 3G-kaartje kun je er evenmin in kwijt. Wel heeft deze tablet een G-sensor waardoor het scherm automatisch meedraait in de leesrichting. Ook heeft de Archos 70 twee luidsprekers, een microfoon en een 3,5 mm “minijack” audio-aansluiting. Hij heeft ook een ingebouwde staander, handig als je video wil kijken zonder het apparaat vast te houden.

Archos 70 staander

Archos 70 staander (© ; licentie: )

De kwaliteit van het scherm is behoorlijk, maar niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld dat van de Samsung Galaxy Tab. In zonlicht is het scherm bijna niet te lezen.

1
2
3
4
Vorig artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Volgend artikelNieuwe Aldi laptop met Fastboot
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. hello

    ik bezit geen tabled, en heb er nog nooit één gebruikt.
    Wat ik totaal onbegrijpelijk vindt bij andere merken,
    is het fijt dat ze verkocht worden met zo’n klein opslagcapaciteit (8, 16, 32 gb)

    Als je thuis over ee draadloos PC/netwerk beschikt, zal dat wel geen probleem zijn. gezien je je bestanden streamt vanuit je netwerk opslag en of computer.

    …. maar een maal je buitenhuis bend, beschikt je daar niet meer over.

    wat gedaan als je op reis wilt gaan ???
    één film, een honderdtal mp3 en de boel is al volgelopen.

    hoe krijg je er dan nog je vakantie fotos er nog bij ??

    tot nu toe heb ik gemerkt dat Archos het enige merk is die over een serieuze harddisk beschikt.

  2. Sorry, maar bij de Archos 70 250 GB is géén mogelijkheid een SD kaart te gebruiken. Wel kun je veel films en informatie opslaan… Een echt multimedia talent.
    En wel zo gemakkelijk. Gewoon muziek in de muziekfolder, de films in de videofolder en de foto’s in de dcim folder kopieeren en klaar…. er zijn geen extra programma’s nodig, er hoeft niet geconverteerd te worden. De meeste formaten kunnen worden afgespeeld. En toen ik gisteravond een film die op de Archos stond op mijn tv wilde kijken, gebruikte ik de Archos als harde schijf. Je kunt dan een usb kabel aansluiten en deze weer op je multimediaspeler aansluiten of je kunt ook d.m.v. een hdmi kabel de films vanuit je Archos op tv afspelen.
    Maar zelfs op de Archos, ondanks de “lage beeldoplossing” zijn de meeste films een genot op het kleine Beeldscherm.
    Muziek idem. Ik heb veel muziek op de Archos staan en kan overal ervan genieten.
    De grote harde schijf is fantastisch. Misschien dat ik er wel een SSD erin zet, zodra de garantie is afgelopen… maar dat zien we dan wel weer…

  3. Merk op dat zo uit de doos deze tablet niet de laatste flash videos kan spelen. Je dient eerst een update to installeren, een process dat niet moeilijk is. Je registreert eerst je apparaat bij Archos, en vervolgens staat de update in je account klaar om gedownload te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.