Stijlvolle Cisco-router versnelt netwerk

2
157

De achterzijde biedt plaats aan alle aansluitingen en knopjes. We zien vier lan-poorten en één wan-poort. Verder heeft de E4200-router een Wi-Fi Protected Setup knopje en een usb-poort. Uiteraard zijn ook een reset-knop, een stroomaansluiting en een aan/uit-knop aanwezig.

Installatie
We beginnen met de eigenlijke installatie van de hardware. Eerst sluiten we de voedingsadapter aan op de Linksys E4200 en pluggen de stekker in het stopcontact. Vervolgens pluggen we de meegeleverde netwerkkabel in de wan-poort op de achterzijde van de router. Het andere uiteinde pluggen we in de poort op onze internetmodem. Tot slot schakelen we de Linksys E4200 in via de aan/uit-knop op de achterzijde van het toestel. Meteen daarna begint het Cisco-logo op de voorzijde van het toestel langzaam te flikkeren. Eenmaal het logo ononderbroken blijft branden, is het toestel klaar voor gebruik. Als er een fout optreedt, zal het lampje snel knipperen.

Cisco E4200 achterkant

Cisco E4200 achterkant (© ; licentie: )

Wizard
Nadat de hardware geïnstalleerd is, moeten we de router uiteraard ook nog configureren. Cisco levert Cisco Connect Software mee om dit proces te vereenvoudigen. Deze software helpt je in drie eenvoudige stappen een beveiligd draadloos netwerk in te stellen, instellingen aan te passen en eenvoudig meerdere internetapparaten op je netwerk aan te sluiten.
Eerst sluiten we onze test-pc aan op één van de lan-poorten achteraan op de Linksys E4200. Vervolgens voeren we de meegeleverde cd-rom uit. Er start een wizard die ook de hardwarematige installatie overloopt (stappen 1 en 2). Wij hebben dat reeds gedaan en slaan deze stappen dus over, maar het kan zeer handig zijn als je niet goed weet hoe je de router aan het internet koppelt.

1
2
3
4
5
Vorig artikelKinect hack helpt visueel gehandicapten
Volgend artikelKingston meldt technisch probleem met SSDNow V100 solid state drive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.