Kinect hack helpt visueel gehandicapten

1

Microsoft’s Kinect was bedoeld als een luxueus spelaccessoire voor de Xbox 360, maar hackers slagen erin om er andere bestemmingen voor te ontwikkelen. Zo is er bijvoorbeeld de NAVI.

NAVI staat voor Navigational Aids for the Visually Impaired en is een oplossing die mensen met een visuele handicap beter door gebouwen laat navigeren door gebruik te maken van de Kinect camera. Het is een project van Michael Zöllner en Stephan Huber die studeren aan de universiteit van Konstanz.
De hele uitrusting is wel redelijk omslachtig. Zo dient de persoon een helm te dragen waarop de Kinect wordt bevestigd, die vervolgens verbonden wordt met een laptop die in een rugzak wordt meegedragen. Ook een buikband met daarin Arduino open source elektronica en LilyPad sensoren die vibreren wordt met de laptop verbonden. Tot slot dient de gebruiker ook nog een headset te dragen.
De hele uitrusting maakt het mogelijk om door een ruimte te wandelen waar Augmented Reality Tool Kit (ARToolKit) markers op strategische plaatsen zijn aangebracht. De software, geschreven in C#/.NET, geeft via de headset navigatie-instructies over de obstakels. Als de persoon bijvoorbeeld naar een deur wandelt, krijgt hij te horen “Deur in 3”, “2”, “1”; “Open de deur”. Een video toont hoe NAVI werkt en meteen ook dat hackers niet altijd slechte bedoelingen hebben.

1 REACTIE

  1. Nou, nou, erg praktisch is het (nog) niet nee, maar het kan wel veel mensen helpen! Nou alleen nog m’n verfpotje die ik heb gebruikt om die tekens op de muren te schilderen weghalen… 🙂
    Maar serieus, je hoort steeds meer dat hackers allemaal slechte dingen doen, maar blijkbaar kan het ongeoorloofd aanpassen van software en hardware ook nog iets goeds doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.