Stijlvolle Cisco-router versnelt netwerk

2
154

Snelheid
De Linksys E4200 ondersteunt het gelijktijdige gebruik van twee frequentiebanden (2,4 en 5 GHz). De router kan snelheden behalen van 300 + 450 Mbps. De theoretische, maximale snelheid van 450 Mbps kan je alleen behalen als je van een WiFi-adapter gebruikt die dit ondersteunt. Er zijn al enkele notebookchipsets die deze ondersteuning bieden, bijvoorbeeld de Intel 5300 en 6300 WiFi-chipsets. Multiple Input / Multiple Output (MIMO) is een technologie die meerdere zenders en ontvangers gebruikt om meer data te transfereren binnen dezelfde tijdsperiode. Het is een vrij complexe materie om helemaal uit de doeken te doen. Het komt erop neer dat MIMO gebruikmaakt van spatial streams (meerdere antennes versturen en ontvangen tegelijkertijd meerdere gegevensstromen). Des te meer spatial streams des te hoger de doorvoersnelheid. Over hetzelfde kanaal kan een groot aantal datastromen worden verplaatst. De Linksys E4200 ondersteunt volgende streams: 2×3 (2,4 GHz) en 3×3 (5GHz). Naast een snelheidstoename wordt ook de dekking en betrouwbaarheid van het netwerk positief beïnvloed. Wij hadden helaas geen adapter die de besproken techniek ondersteunt ter beschikking, maar hadden doorheen heel het gebouw wel goede ontvangst.

Linksys E4200 opslagbeheer

Linksys E4200 opslagbeheer (© ; licentie: )

Verbruik
De stroomadapter verbruikt 0,9 watt wanneer deze niet is aangesloten op de router. De Linksys E4200 zelf verbruikt ongeveer 8,9 watt bij normaal gebruik.

Conclusie
De Linksys E4200 is een zeer mooie en krachtige router. Dankzij Cisco Connect Software is het in gebruik nemen en configureren van de Linksys E4200 een fluitje van een cent. Helaas kan je het toestel niet tegen een muur bevestigen. De ingebouwde usb-poort zorgt ervoor dat je op eenvoudige wijze usb-opslagapparaten kan delen via het netwerk. Via de webinterface krijg je toegang tot de geavanceerde instellingen. De hogere snelheid van 450 Mbps werkt wel alleen met de nieuwste notebooks met een speciale chipset, of met een WiFi-stick die dit ondersteunt.

(95/100)

Adviesprijs
€ 129
Foto van Cisco
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelKinect hack helpt visueel gehandicapten
Volgend artikelKingston meldt technisch probleem met SSDNow V100 solid state drive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.