Cisco Linksys E4200 Wireless-N Router review

Stijlvolle Cisco-router versnelt netwerk

2
Cisco E4200 router

Cisco E4200 router (© ; licentie: )

Een tijdje geleden bespraken we de Cisco Linksys E3000 High Performance Wireless-N Router. Deze router presteerde zeer goed. Cisco voegt nu een nieuwkomer toe aan de E-serie: de Linksys E4200. Deze router haalt een maximale draadloze snelheid van 300 + 450 Mbps. Wij hebben hem getest.

Linksys is een divisie van Cisco die werd omgedoopt tot Cisco Consumer Business Group (CBG). CBG ontwikkelt producten en oplossingen gericht op consumenten en kleine bedrijven. Het hoofdkantoor van de Cisco Consumer Business Group bevindt zich in Irvine, Californië in de Verenigde Staten. De groep stelt wereldwijd ruim 700 mensen tewerk. De Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router is een high-end router die zelfs in de meest veeleisende omgevingen moet kunnen presteren. Deze router is geschikt voor streaming HD video, muziek en multiplayer gaming. Grote netwerken, al dan niet aangevuld met multi-room oplossingen, vormen volgens Cisco evenmin een probleem voor de Linksys E4200.

In de doos
Naast de Linksys E4200 zelf, vinden we in de doos ook nog een stroomadapter, een netwerkkabel, een (Nederlandstalige) snelstartgids en een cd-rom met Cisco Connect Software. Een Nederlandstalige gebruikshandleiding kan je downloaden van de website van Linksys by Cisco.

Design
De Linksys E4200 behoort tot de E-serie, maar kreeg wel een volledig nieuw design. De Linksys E4200 werd ontworpen door de Cisco Consumer designteams in Denemarken en Californië. Het ‘zwevende’ voorpaneel van het toestel is uitgevoerd in zwart met een zilverkleurige band in het midden. Opvallend aanwezig op deze zilverkleurige band is het Cisco-logo. De onderzijde is uitgevoerd in donkergrijs. Helaas is er geen mogelijkheid voorzien om de router tegen een wand te bevestigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.