E-readers met E Ink of SiPiX elektronisch papier

3
209
Icarus Reader Go

Icarus Reader Go (© ; licentie: )

Reader Go
De Go bedien je in tegenstelling tot de Sense volledig met toetsen. Links bovenaan van het toestel zit een aan-uitknop die je moet indrukken (en niet verschuiven zoals bij veel e-lezers waaronder de Sense). Onderaan de Go bevinden zich een miniSD kaartsleuf, een mini-usb-aansluiting en een mini-jackaansluiting voor een hoofdtelefoon. De Go kan immers ook muziek afspelen. Onder het scherm van de Go bevinden zich de bedieningsknoppen. Naast een vierweg-navigatieknop zijn er nog toetsen om vooruit en achteruit te bladeren, een toets om naar de muziekspeler te gaan, een toets om de grootte van het lettertype in te stellen en een toets om naar een vorig menu te gaan. Een zilverkleurige menutoets geeft je bij het lezen van een e-boek toegang tot allerlei functies en instellingen, zoals naar een bepaalde pagina gaan, een bookmark opslaan of een inhoudsopgave openen.
Omdat het scherm niet aanraakgevoelig is, heeft de Go aan de linkerkant een rij van maar liefst elf toetsen. Met die toetsen kun je heel snel een e-boek uit de lijst kiezen of een instelling uit het menu snel openen.
Handig is dat de Go is uitgerust met een accelerometer (G-sensor) om het scherm automatisch te laten roteren. Als je een boek liever in de bredere panoramstand wil lezen, hoef je gewoon het scherm in die richting te draaien en de bladspiegel draait mee. Wij vonden het prettiger lezen dan in de portretstand, temeer omdat je duim zich heel natuurlijk bij de twee toetsen nestelt om vooruit en achteruit te bladeren.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuw 5.1 surround soundsysteem van Logitech
Volgend artikelDigitale voice recorders van Sony hebben intelligente geluidsfilters
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik hoor dat het vrijwel onmogelijk is om Engelse boeken te bestellen bij Engelse/Amerikaanse aanbieders van e-books, omdat ze alleen leveren aan klanten met een lokaal billing adres.

    Voor de B&N Nook reader is er een oplossing voor gevonden. Is er ook een oplossing voor deze reader?

    Jan Roel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.