E-readers met E Ink of SiPiX elektronisch papier

3
209
Icarus Reader Sense

Icarus Reader Sense (© ; licentie: )

Reader Sense
Op de Sense bevinden zich in tegenstelling tot de Go de aan-uitknop, de miniSD kaartsleuf, de mini-usb-aansluiting en de mini-jackaansluiting voor een hoofdtelefoon aan de bovenkant. Onder het scherm zit een rij van zeven bedieningstoetsen, waaronder de vooruit- en achteruitbladertoets. Je kan ook bladeren door een e-boek door met je vinger een strijkbeweging over het aanraakgevoelige scherm te maken.
Net als de Go heeft de Sense een accelerometer (G-sensor) aan boord om het scherm automatisch te laten roteren in alle richtingen. En ook bij deze reader vind je duim op natuurlijke wijze de twee bladertoetsen.
Het touchscherm van de Sense vereenvoudigt het bedienen en selecteren van menu’s. Voordeel is ook dat je notities kunt nemen en op woorden kan zoeken in e-boeken. Er verschijnt dan een digitaal toetsenbord onderaan het scherm. Het heeft wel de querty-indeling. Vlot typen is niet echt mogelijk omdat het capacitieve touchscherm niet bijster snel reageert. Ook een verklarend woordenboek is beschikbaar. Als je in het submenu de functie opent, kan je een in een e-boek op een woord tikken om de verklaring op te vragen. Helaas is er enkel een Engelstalig woordenboek, zodat deze functie in Nederlandstalige e-boeken niet bruikbaar is.
Met de Sense kan je ook het internet op. Dan moet je wel een in de buurt zijn van een draadloos accesspunt en de WiFi activeren in de instellingen. De e-readers ondersteunt de minder snelle 802.11 b/g draadloze verbindingen. Je kunt op die manier ook e-boeken aanschaffen. Al zien we je dat in de praktijk niet erg vaak doen omdat internetpagina’s op het kleine scherm niet erg gebruiksvriendelijk worden weergegeven. Sowieso dien je al een account te hebben bij internetboekhandels als Bol.com of e-boek.org. Bedenk ook dat deze e-lezer geen kleurenscherm heeft, maar alles in grijstinten toont. Als je de draadloze verbinding gebruikt, loopt de batterij van de Sense ook sneller leeg.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuw 5.1 surround soundsysteem van Logitech
Volgend artikelDigitale voice recorders van Sony hebben intelligente geluidsfilters
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik hoor dat het vrijwel onmogelijk is om Engelse boeken te bestellen bij Engelse/Amerikaanse aanbieders van e-books, omdat ze alleen leveren aan klanten met een lokaal billing adres.

    Voor de B&N Nook reader is er een oplossing voor gevonden. Is er ook een oplossing voor deze reader?

    Jan Roel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.