E-readers met E Ink of SiPiX elektronisch papier

3
209

De beide 6-inch schermen van deze Icarus Readers hebben een resolutie van 800 x 600 pixels. Het scherm van de Go heeft 8 grijswaarden; dat van de Sense 16 grijswaarden. Vreemd genoeg vinden we dat het scherm van de Reader Go ondanks het minder aantal grijstinten prettiger leest. Het elektronisch schermpapier van de Go is witter dan dat van de Sense en de letters lijken daardoor scherper dan op de Sense. De verklaring moet gezocht worden in de verschillende ePaper technologieën die deze Icarus e-readers gebruiken. De Reader Go gebruikt de E Ink technologie, terwijl de Readers Sense de SiPix technologie gebruikt. Bij vergelijking is E Ink duidelijk het betere elektronisch papier van de twee.
PDF’s lezen op beide e-lezers is geen pretje. De handleiding in pdf op de Sense is zelfs onleesbaar, omdat je te weinig kan inzoomen. Je zal dus de website van Icarus moeten raadplegen.

Conclusie
De Icarus Reader Sense en de Reader Go zijn beide erg handzame e-readers. De Go is zo licht dat hij comfortabel in de binnenzak van een jas past. Hij mist dan wel de snufjes van de Sense, die een touchscherm biedt en internettoegang door zijn geïntegreerde draadloze functie, maar als je die functies niet belangrijk vindt, is de Reader Go eigenlijk een betere keuze dan de Sense. Die laatste heeft namelijk een minder goed leesbaar scherm vinden we en is iets minder draagbaar omdat hij zwaarder is. Je krijgt er wel een draagtas bij.

(70/100)
Icarus Reader Go E600BK

(65/100)
Icarus Reader Sense E650SR

Adviesprijs
Icarus Reader Go E600BK: 149,95 euro
Icarus Reader Sense E650SR: 199,95 euro
1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuw 5.1 surround soundsysteem van Logitech
Volgend artikelDigitale voice recorders van Sony hebben intelligente geluidsfilters
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik hoor dat het vrijwel onmogelijk is om Engelse boeken te bestellen bij Engelse/Amerikaanse aanbieders van e-books, omdat ze alleen leveren aan klanten met een lokaal billing adres.

    Voor de B&N Nook reader is er een oplossing voor gevonden. Is er ook een oplossing voor deze reader?

    Jan Roel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.