Tablet en e-reader verenigd

3
135
Als je intensief met de Pocket eDGe werkt, zul je hem dagelijks moeten opladen

Als je intensief met de Pocket eDGe werkt, zul je hem dagelijks moeten opladen (© ; licentie: )

De e-reader biedt naast het lezen van e-boeken ook de mogelijkheid om teksten te annoteren. Het scherm van de e-reader is ook aanraakgevoelig (Wacom Penabled) en de menu’s bedien je met de stylus.
Naast e-boeken kan je ook een journaal openen waarin je met de stylus aantekeningen kan maken. Ook kan je een kalender openen en bijhouden.

Batterij
Helaas kent de enTourage Pocket eDGe als Android tablet hetzelfde euvel als andere Android toestellen: de autonomie van de batterij is niet groot. Als je intensief met de Pocket eDGe werkt, zul je hem dagelijks moeten opladen. Volgens de fabrikant is een volle batterij goed voor 6 uur werken met de tablet en tot 11 uur met enkel het e-readerscherm aan, wat overeenkomt met onze testervaring. Als je de Pocket eDGe dichtklapt, gaat de dualbook in een spaarstand. Wat ons opviel, is dat het tabletscherm dan wel af en toe aanspringt (te horen aan een klikgeluidje). Na een dag in gesloten stand, was de batterij al leeg. Wil je de batterij echt sparen, dan zul je de dualbook moeten uitzetten met als gevolg dat je door de lange opstarttijd moet vooraleer je er mee kan beginnen te werken.

Conclusie
Het grote voordeel van de combinatie van een tablet en e-reader is dat je ze interactief kan gebruiken. Kom je op de e-reader in een tekst iets tegen wat je wil opzoeken, dan is dat snel opgezocht met een zoekopdracht op Google op het tabletgedeelte. Bovendien hoef je niet met twee apparaten te sleuren. Daardoor lijkt ons de Pocket eDGe zeker geschikt voor studenten, al zal het prijskaartje van € 399 euro hen mogelijk afschrikken. De interactie tussen e-reader en Android tablet heeft wel een fors nadeel: waar je andere e-readers weken kan gebruiken zonder een laadbeurt, zal je de Pocket eDGe bijna dagelijks moeten opladen. Bovendien koop je een tablet met een verouderde versie van het Android besturingssysteem.

(60/100)

Adviesprijs
€ 399
1
2
3
4
5
Vorig artikelAMD Brazos laptops van MSI
Volgend artikelUniversele 3D-bril voorgesteld op CeBIT
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Dus de gebruikers ervan raden het niet aan?

    Op AMAZON al verkrijgbaar voor 120 dollars zag ik net, maar ik weet het zo niet meer als ik de bovenstaande allemaal lees.

    Groetjes,
    Leyla Turk Ona

  2. Ik ben het eens met de beschrijving, maar voeg eraan toe dat het apparaat zwaar is om lang vast te houden bv als ebook. Het maken van een Wifi verbinding is een problematisch, iets ongedaan maken kost veel te veel moeite, zoals bv een email acount. Het apparaat maakt een ouderwetse indruk, door te skinnen wordt de look er niet beter op. Ook reageerd de pocket edge te langzaam. opstarten duurt lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.