Tablet en e-reader verenigd

3
135

Design
Het resultaat van het combineren van een tablet en e-reader is een kloek apparaat dat wat aan een netbook doet denken. De behuizing in zwarte en grijze kunststof ziet er langs beide zijden eender uit. Opvallen doen vier kleine rubberen voetjes waarop je de Pocket eDGe kunt laten rusten. Ook zit er in een uitsparing een stylus weggewerkt. Aan de bovenzijde bevinden zich naast een resetknop een usb- en een mini-usb-poort. De onderkant herbergt heel wat meer: naast de aan-uitknop zit er een microSD geheugenkaartsleuf, een volumeknop, een hoofdtelefoonaansluiting en een microfoon. Ook zit hier de stroomaansluiting. De luidsprekers zijn verwerkt in het scharnier waarmee je de Pocket eDGe open- en dichtklapt.
Als je de Pocket eDGe openklapt, vallen de twee schermen op. Rechts zit het 7-inch grote tablet scherm met WXGA-resolutie (800 x 480), links het 6-inch scherm van de e-reader. Het e-Ink scherm heeft een resolutie van 800 x 600 pixels en 16 grijswaarden. Boven het scherm zit een 2 megapixel camera.

De behuizing in zwarte en grijze kunststof ziet er langs beide zijden eender uit

De behuizing in zwarte en grijze kunststof ziet er langs beide zijden eender uit (© ; licentie: )

Het ontwerp is wel doordacht: je kan immers beide schermen 180° draaien zodat je enkel met tablet of e-reader kunt werken, waardoor het apparaat compacter en draagbaarder wordt. Wel is het met een gewicht van 610 gram aan de zware kant. Wij hadden de neiging om het apparaat al snel neer te leggen omdat het gewicht de pols te zeer belastte. De Pocket eDGe heeft ook aan de binnenzijde rubberen voetjes zodat de schermen niet worden beschadigd.

1
2
3
4
5
Vorig artikelAMD Brazos laptops van MSI
Volgend artikelUniversele 3D-bril voorgesteld op CeBIT
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Dus de gebruikers ervan raden het niet aan?

    Op AMAZON al verkrijgbaar voor 120 dollars zag ik net, maar ik weet het zo niet meer als ik de bovenstaande allemaal lees.

    Groetjes,
    Leyla Turk Ona

  2. Ik ben het eens met de beschrijving, maar voeg eraan toe dat het apparaat zwaar is om lang vast te houden bv als ebook. Het maken van een Wifi verbinding is een problematisch, iets ongedaan maken kost veel te veel moeite, zoals bv een email acount. Het apparaat maakt een ouderwetse indruk, door te skinnen wordt de look er niet beter op. Ook reageerd de pocket edge te langzaam. opstarten duurt lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.