Tablet en e-reader verenigd

3
135

E-reader
De e-reader activeer je via het tablet-scherm. Ook de bibliotheek met boeken en documenten en de instellingen bedien je met het touchscherm van de tablet. De Pocket eDGe heeft een geheugen van 4 GB, waarvan er 3 GB beschikbaar is voor de gebruiker. Je kunt dus een forse bibliotheek meesleuren. Bovendien heeft deze eDGe zowel een miniS- geheugenkaartsleuf als een usb-aanluiting voor extra opslag, zodat je naast e-boeken ook muziek- en videobestanden op het toestel kan gebruiken. De e-reader ondersteunt het ePub- en PDF-formaat. Bladzijden ‘omslaan’ doe je met de voor- en achteruittoetsen links van het scherm of door met de stylus op de pijltjestoetsen onderaan het scherm te tikken. Er is ook een toets om in te zoomen op de tekst en een toets om tussen de drie toepassingen te switchen: Reader, Journal en Calendar.

Het 6-inch e-Ink scherm heeft een resolutie van 800 x 600 pixels en 16 grijswaarden

Het 6-inch e-Ink scherm heeft een resolutie van 800 x 600 pixels en 16 grijswaarden (© ; licentie: )

Door een Android tablet te combineren me een e-reader beschik je over het voordeel dat je snel iets kan opzoeken in Google (als je een draadloze verbinding hebt, de Pocket Edge ondersteunt WiFi 802.11 b/g) wanneer je in een tekst iets tegenkomt waar je meer over wil weten. Als je in de tekst met de stylus bijvoorbeeld een woord aanduidt, kun je in het Edit-menu onderaan het scherm een zoekopdracht geven. Op het tabletscherm opent dan een zoekvenster waar je de keuze krijgt om te zoeken in het e-boek, in Google, in Wikipedia of in een woordenboek.
Ook is het eenvoudig om stukken tekst of afbeeldingen in de tekst naar het scherm van het tablet te kopiëren om te bewaren of te bewerken.

1
2
3
4
5
Vorig artikelAMD Brazos laptops van MSI
Volgend artikelUniversele 3D-bril voorgesteld op CeBIT
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Dus de gebruikers ervan raden het niet aan?

    Op AMAZON al verkrijgbaar voor 120 dollars zag ik net, maar ik weet het zo niet meer als ik de bovenstaande allemaal lees.

    Groetjes,
    Leyla Turk Ona

  2. Ik ben het eens met de beschrijving, maar voeg eraan toe dat het apparaat zwaar is om lang vast te houden bv als ebook. Het maken van een Wifi verbinding is een problematisch, iets ongedaan maken kost veel te veel moeite, zoals bv een email acount. Het apparaat maakt een ouderwetse indruk, door te skinnen wordt de look er niet beter op. Ook reageerd de pocket edge te langzaam. opstarten duurt lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.