Eerste PlayStation gecertificeerde Android smartphone

0
50
Sony Ericsson Xperia Play

Sony Ericsson Xperia Play (© ; licentie: )

Sony Ericsson lanceert de Xperia Play, een Android smartphone met een uitschuifbare spelbediening voor een intensieve mobiele gamebeleving.

De Sony Ericsson Xperia Play is de eerste Android smartphone met PlayStation certificaat. De Play heeft Android Gingerbread (versie 2.3) als besturingssysteem. Hij wordt aangestuurd door een 1 GHz Snapdragon processor en de Adreno 205 grafische processor die is geoptimaliseerd voor geavanceerd gamen. De smartphone heeft een 4-inch capacitief multi-touch kleurenscherm (854 x 480 pixels) en een uitschuifbaar gedeelte met speciale gametoetsen. Het gamepad bevat een digitaal D-pad, twee analoge touchpads, twee druktoetsen en de vier PlayStation pictogrammen: de cirkel, het kruis, het vierkant en de driehoek. Een vooraf geïnstalleerde applicatie zorgt ervoor dat je gemakkelijk titels kan ontdekken en downloaden die voor het gamen op de Xperia Play zijn geoptimaliseerd.
Op vlak van connecties biedt de Xperia Play Bluetooth, HSDPA, 3G, WiFi b/g/n, DLNA en A-GPS. De smartphone heeft een 5,1 megapixel camera en biedt tot 400 MB intern geheugen dat je kan uitbreiden met microSD(HC) geheugenkaartjes tot 32 GB. De Xperia Play meet 119 x 62 x 16 mm en weegt 175 gram.
De Sony Ericsson Xperia Play zal begin mei verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs bedraagt € 550.

Foto van Sony Ericsson
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDesktopvervanger van Packard Bell
Volgend artikelLuidsprekerorkest laat verf dansen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.