Dell Vostro laptop met desktopkracht

4
141

De ingebouwde videochip verbruikt aanzienlijk minder stroom dan de aparte videokaart en dit verbetert dus de autonomie. Er wordt wel software meegeleverd waarmee je desgewenst manueel kunt schakelen tussen beide video-opties. Wij hebben de autonomie gemeten terwijl de Intel videochip actief was en dit levert een voor een desktopvervanger meer dan behoorlijke autonomie op van 232 minuten ofwel bijna vier uur.
Onze andere benchmarks hebben we uitgevoerd met de Nvidia videokaart. De cijfers zijn indrukwekkend. Zo bedraagt de PCMark Vantage score 8238; dat is bijvoorbeeld meer dan twee keer zo snel als de recent door ons geteste Dell Vostro V130 en bijna dubbel zo snel als de eveneens recent getest HP Pavilion dv7-407eb.
De 500 GB harde schijf presteert behoorlijk snel en haalt een Roadkill Disc Speed 2 score van 620,8 (opnieuw bijna twee keer zo snel als de HP Pavilion).
Ook in de grafische benchmarks scoort deze Dell Vostro 3700 uitstekend. Zo bedraagt de 3DMark 2003 score 19305 punten, terwijl hij in de 3DMark 2006 benchmark 7242 punten scoort. De Windows Experience Index (WEI) ten slotte is een indrukwekkende 5,9. Deze cijfers betekenen dat je op deze laptop ook vlot moderne 3D-games kunt spelen.
Als we op alle testcijfers onze gebruikelijke (onlangs aangepaste, en dus niet met oudere testen vergelijkbare) wegingen loslaten, dan levert dit een DiskIdee Prestatiescore op van 66/100 en DiskIdee Waar-voor-je-geldscore van 73/100. Ter vergelijking de cijfers voor de iets goedkopere HP Pavilion dv7: 49/100 Prestatiescore en 59/100 Waar-voor-je-geldscore.

Conclusie
De Dell Vostro 3700 is een flitsendsnelle, desktopvervangende laptop met een goed uitrustingsniveau en een goede prijskwaliteitverhouding.

(73/100)

Adviesprijs
Prijzen starten aan €555. De door ons geteste uitvoering kost 1197 euro met één jaar garantie.
Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelXperia smartphones met Android 2.4 ‘Gingerbread’
Volgend artikelCombinatie Microsoft en Nokia iets om rekening mee te houden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Walgelijk duur voor een laptop in 2011 met ocharme 2.0 usb,klassieke harde schijf, 32 bit windows versie ??, geen blu-ray en 6cell batt , bedroevend zou ik zeggen.

    • Nou, dat is niet helemaal terecht als je naar de prestaties kijkt. Bedenk ook dat dit op de eerste plaats een laptop is voor zelfstandigen en kmo’s/mkb’s, waar het van belang is dat de hardware langer dan enkele maanden ondersteund wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.