Dell Vostro laptop met desktopkracht

4
141

Gemeenschappelijke uitrusting
De Dell Vostro 3700 heeft vier usb-poorten, maar helaas zijn die nog van het type 2.0. Wij hadden graag minstens een usb 3.0-poort gezien. Gelukkig doet een van de usb-poorten dubbele dienst als eSATA-aansluiting, waarop je natuurlijk ook een snelle externe schijf kunt aansluiten, al moet die dan wel zelf ook een eSATA-poort hebben. Een HDMI-aansluiting is ook van de partij. Het standaardtoetsenbord heeft een numeriek gedeelte en is morsbestendig, al hebben we dat niet uitgeprobeerd. Optioneel kun je ook een toetsenbord met achtergrondverlichting bestellen. Naast een 8-in-1-kaartlezer heeft de Vostro 3700 ook een 34mm ExpressCard-sleuf. Er is geen Blu-rayopties; wel een 8x dvd+/-rw station voor dubbellaags schijven. In de schermrand is een 2 megapixel webcam ingebouwd; naast het multitouch aanraakgevoelig vlak zit een biometrische vingerafdruklezer. Wlan 802.11b/g/n en Bluetooth 2.1 zijn eveneens van de partij. Standaard wordt een Lithium-ion batterij met 6 cellen meegeleverd; een krachtigere batterij met 8 cellen is optioneel verkrijgbaar.
De strakke, stijlvolle aluminiumbehuizing is ook verkrijgbaar in rood en in een soort champagnekleur (brons); wij testten de grijszwarte (zilveren) versie.
De volledige specificaties lees je op de laatste pagina van deze test.

Dell Vostro 3700 toetsenbord

Prestaties
Het toetsenbord typt aangenaam en is even ruim als een compact desktoptoetsenbord. Een antireflectielaag verbetert de zichtbaarheid van het erg heldere scherm. De Vostro 3700 schakelt automatisch tussen de Intel HD videochip en de Nvidia GeForce GT 330M videokaart afhankelijk van of de laptop wel of niet op het stroomnet is aangesloten.

1
2
3
4
Vorig artikelXperia smartphones met Android 2.4 ‘Gingerbread’
Volgend artikelCombinatie Microsoft en Nokia iets om rekening mee te houden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Walgelijk duur voor een laptop in 2011 met ocharme 2.0 usb,klassieke harde schijf, 32 bit windows versie ??, geen blu-ray en 6cell batt , bedroevend zou ik zeggen.

    • Nou, dat is niet helemaal terecht als je naar de prestaties kijkt. Bedenk ook dat dit op de eerste plaats een laptop is voor zelfstandigen en kmo’s/mkb’s, waar het van belang is dat de hardware langer dan enkele maanden ondersteund wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.