Een praatje met een draak

0
108

Het programma herkent dan bevelen als “Voeg een symbool in” of “Kleur deze regel groen”. Vroeger was dat vrij simpel, je dicteerde de namen van het menu en de daaronder liggende submenu’s. Maar nu Microsoft deze menustructuur vervangen heeft door een lint, is dat wel minder evident. Je moet immers de naam weten van de knopjes op dat lint. Als tip kunnen we je hier meegeven dat wanneer je met de muis over de knop zweeft, de naam van die knop in een venstertje zichtbaar wordt. Kijk even naar het bijgevoegde voorbeeld: het uitspreken van het commando ”Hoofdlettergebruik” is hetzelfde als klikken op de knop. Op dezelfde manier open je bijvoorbeeld het dialoogvenster ”Alinea”. Maar tot nu toe hebben we nog geen manier gevonden om het dialoogvenster “Lettertype” te openen, want met het commando “Lettertype” open je de selectielijst met de verschillende fonts, niet het dialoogvenster.

Wanneer je met de muis zweeft over een knop, verklapt die zijn naam. Hier is dat dus “Hoofdlettergebruik”

Wanneer je met de muis zweeft over een knop, verklapt die zijn naam. Hier is dat dus “Hoofdlettergebruik” (© ; licentie: )

Snelheid
Van één ding zijn we al zeker overtuigd: teksten dicteren gaat een stuk sneller dan dezelfde teksten typen. Maar wat de opmaak van de tekst en de bladschikking betreft, dat is andere koek. Als je eerst over een knop moet zweven om zijn juiste naam te kennen en die naam vervolgens uitspreken – in diezelfde beweging had je net zo goed op de knop kunnen klikken.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelKleurenmultifunctionals voor werkgroepen en KMO/MKB
Volgend artikelNieuw topmodel in Canon’s basisgamma D-SLR-camera’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.