Een praatje met een draak

0
108

Versies
Ga je naar de website van Nuance, dan vind je daar een uitgebreide documentatie over de versies Home (€ 99), Premium (€ 199) en Professional (de prijs hiervan staat niet op de website, maar in versie 10 kostte die € 625). Van Premium bestaan er ook nog twee afgeleide versies, de Premium Mobile (met een Philips Digital Voice Handheld Recorder – € 299) en de Premium Wireless (met een Plantronics Calisto Bluetooth Headset – ook € 299). Maar ga je naar de winkel, dan vind je daar ook nog de Basics versie aan de bijzonder leuke prijs van € 49! Deze democratische versie wordt op de website van Nuance compleet doodgezwegen. Enkel in een ver weggestoken maar uitermate nuttig pdf-bestandje met de verschillen tussen de verschillende versies wordt er naar het bestaan van de Basics versie verwezen. We hebben dat bestandje ook hier als download ter beschikking gesteld: Vergelijkingstabel verschillende versies DNS11 (pdf-bestand).

Familiefoto, maar de Basics versie ontbreekt ook hier weer!

Familiefoto, maar de Basics versie ontbreekt ook hier weer! (© ; licentie: )

Conclusie
Dragon NaturallySpeaking 11 is effectief nog een stuk nauwkeuriger dan zijn voorgangers. Ga op voorhand wel na welke versie voor jou de meest geschikte is. Laten we professionele gebruikers buiten beschouwing, dan komen wij al vlug tot de conclusie dat de Basics versie (€ 49) veelal zal volstaan voor wie zich tot het Nederlands beperkt. Zijn het Frans, Engels en het Duits ook voor jou belangrijk, dan adviseren we jou de Premium versie (€ 199). Deze versie raden we ook aan voor lezers met een handicap aan de bovenste ledematen en die stemgestuurd zowat alle mogelijkheden van hun computer willen gebruiken.

(90/100)

Adviesprijs
Basics: € 49
Home: € 99
Premium: € 199
Premium Mobile: € 299 (met een Philips Digital Voice Handheld Recorder)
Premium Wireless: € 299 (met een Plantronics Calisto Bluetooth Headset)
Professional: de prijs hiervan staat niet op de website, maar in versie 10 kostte die € 625
Foto van Nuance
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.

SysteemvereistenTijdens de installatie wordt gecontroleerd of uw systeem voldoet aan de minimale vereisten. Als dit niet het geval is, wordt de installatie afgebroken.

• Processor: minimaal een 1-GHz Intel® Pentium®-processor of een gelijkwaardige AMD-processor, of een 1,66-GHz Intel® Atom®-processor. We raden een 1,8-GHz Intel Dual Core-processor of een gelijkwaardige AMD-processor aan. (BELANGRIJK: SSE2-instructieset vereist)
• Cachegrootte van de processor: Minimaal 512 KB. We raden 2 MB aan.
• Beschikbare schijfruimte: 2,8 GB
• Ondersteunde besturingssystemen:
• Microsoft Windows 7 (32- en 64-bits)
• Microsoft Windows Vista SP1 en SP2 (32- en 64-bits)
• Microsoft Windows XP SP2 en SP3 (alleen 32-bits)
• Windows Server 2003 en 2008 SP1, SP2 en R2 (32- en 64-bits)
• RAM: minimaal 1 GB voor Windows XP en Windows Vista en 2 GB voor Windows 7 en Windows Server 2003/2008. We raden 2 GB RAM voor Windows XP en Windows Vista aan en 4 GB voor Windows 7 en Windows Server 2003/2008 64-bits.
• Microsoft Internet Explorer 6 of hoger (gratis te downloaden van www.microsoft.com)
• Creative® Labs Sound Blaster® 16 of gelijkwaardige geluidskaart met ondersteuning voor 16-bits opnames
• Dvd-romstation voor de installatie
• Door Nuance goedgekeurde ruisarme headset-microfoon (bij aankoop meegeleverd). Zie voor meer informatie support.nuance.com/compatibility/ (ook met betrekking tot Bluetooth-microfoons, recorders en Tablet PC’s).

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelKleurenmultifunctionals voor werkgroepen en KMO/MKB
Volgend artikelNieuw topmodel in Canon’s basisgamma D-SLR-camera’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.