Een praatje met een draak

0
108
Eveneens meegeleverd: een adapter voor USB aansluiting van de headset

Eveneens meegeleverd: een adapter voor USB aansluiting van de headset (© ; licentie: )

Installatie
De installatie verloopt vlekkeloos maar neemt wel de nodige tijd in beslag. Op het einde vraagt Dragon de toelating om even in je e-mails en je documenten te mogen snuisteren. Dat heeft natuurlijk niets met nieuwsgierigheid te maken, maar op die manier leert de software jouw schrijfstijl kennen. Voorzie wel de nodige plaats op je harde schijf, Dragon heeft meer dan een halve gigabyte nodig!
Vervolgens maak je een profiel aan.

Eén profiel per gebruiker
Ten eerste definieert een profiel de gebruiker. De stem van een jongedame klinkt nu eenmaal anders dan die van een ouwe brombeer. Bij de aankoop van Dragon NaturallySpeaking krijg je één licentie. Hiermee mag je de software wel op meerdere computers gebruiken, maar in principe is die wel beperkt tot één enkele gebruiker. Nu zijn we wel gekant tegen het illegaal gebruik van software, maar we kunnen ons best voorstellen dat andere huisgenoten dat programma ook wel eens willen uitproberen. Ieder zijn eigen profiel dus.

De Nederlandstalige en Engelstalige Dragon-balk. Zo bestaat er ook een Franstalige en een Duitstalige balk.

De Nederlandstalige en Engelstalige Dragon-balk. Zo bestaat er ook een Franstalige en een Duitstalige balk. (© ; licentie: )

Eén profiel per taalregime
Ten tweede definieert een profiel de gebruikte taal. De in onze contreien verkochte Dragon NaturallySpeaking ondersteunt maar liefst vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Waarschijnlijk zijn het eigenlijk vier onafhankelijke programma’s, want niet alleen het woordenboek wijzigt per taalregime, ook de taal van de menu’s, de helpfunctie en zo verder. Je kunt dus wel in één brief anderstalige passages inlassen, maar dan moet je wel telkens van profiel veranderen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelKleurenmultifunctionals voor werkgroepen en KMO/MKB
Volgend artikelNieuw topmodel in Canon’s basisgamma D-SLR-camera’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.