Microsoft Office Home and Student 2010 Aldi-aanbod preview

Microsoft Office 2010 voor thuisgebruik en studenten bij Aldi België

3
Op hetzelfde moment dat er een desktopvervangende laptop in de rekken ligt bij Aldi België (lees hier de preview), biedt de warenhuisketen vanaf 2 januari 2013 ook “Microsoft Office 2010 voor thuisgebruik en studenten” aan voor 98,99 euro.

De combinatie is nogal duidelijk, eigenlijk is het eerder verwonderlijk dat Aldi dat al niet veel langer aanbiedt. Op hun Medion Akoya desktops en laptops staat immers Microsoft Office Starter. Dit pakket is een niet in tijd, maar wel in functionaliteit beperkte versie van Microsoft Office.

Microsoft Office 2010 voor thuisgebruik en studenten

Microsoft Office 2010 voor thuisgebruik en studenten (© ; licentie: )

Om die beperkingen uit te schakelen is de actuele aanbieding van “Microsoft Office 2010 voor thuisgebruik en studenten” voor de hand liggend. In die doos zit immers géén cd of dvd, alleen een kaartje met een productcode van 25 tekens. Je hoeft dan ook niets te installeren, gewoon Microsoft Office Starter lanceren, code invullen en klaar.

Hou er wel rekening mee dat deze versie alleen Word, Excel, PowerPoint en OneNote aanbiedt, dus géén Outlook. In het huidige klimaat van Gmail, Windows Live (Hotmail) en aanverwanten is dat nu wel geen onoverkomelijke hindernis.

Er hoort een bonus bij: het gratis upgraden naar de volgende versie, Office 2013

Er hoort een bonus bij: het gratis upgraden naar de volgende versie, Office 2013 (© ; licentie: )

Voor net geen 100 euro krijg je hiermee een licentie voor één gebruiker op één computer. Er hoort wel een bonus bij: het gratis upgraden naar de volgende versie, Office 2013. Deze bonus heeft evenwel niets te maken met de aanbieding van Aldi of Medion, het is een actie van Microsoft zelf.

Koop je een gekwalificeerd Office-product tussen 19-10-2012 en 30-04-2013, dan mag je de volgende versie gratis downloaden van zodra deze beschikbaar is. Meer details hierover vind je op de website van Microsoft.

Is deze aanbieding nu een koopje? Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Ga je naar de website van Microsoft Store dan zal je merken dat er twee versies bestaan van “Microsoft Office 2010 voor thuisgebruik en studenten”: een versie met één licentie (dit is het product dat ook bij Aldi te koop is) kost 119 euro, maar er bestaat ook een versie voor drie computers, en die kost weinig meer: 139 euro.

Een beetje zoekwerk op het internet levert echter nog betere prijzen op

Een beetje zoekwerk op het internet levert echter nog betere prijzen op (© ; licentie: )

Voor heel wat gebruikers is deze laatste versie een interessant alternatief, omdat veel families intussen meer dan één computer in huis hebben. Vergelijk je de aanbieding uit de Aldi (98,99 euro) met de 119 euro die je in de Microsoft Shop betaalt, dan kan je besluiten dat het een goede deal is.

Een beetje zoekwerk op het internet levert echter nog betere prijzen op. Wij vonden op de website van MyCom, een mini-keten die nu toch niet direct bekend staat als discounter (voor insiders: het vroegere Computerwinkeltje) vonden we de versie voor één licentie aan 89,98 euro, dus nog 10 euro goedkoper, en de versie voor drie computers aan 115,99 euro.

Conclusie
Voor je op het aanbod van Aldi België ingaat, maak eerst de bedenking of je niet beter af bent met een licentie voor drie computers. Kijk vervolgens eens rond in je omgeving, misschien kan je een nog betere prijs vinden.
Adviesprijs
€ 98,99
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

3 REACTIES

    • Ik ontken in de verste verte niet dat Open Office ook een alternatief is, maar als ik zou moeten kiezen tussen het vooraf geïnstalleerde MS Office 2010 Starter en Open Office weet ik het toch niet zo zeker wat ik zou kiezen. Als je nagaat welke de beperkingen zijn van de Starter versie vraag ik me soms af waarom zoveel mensen absoluut willen upgraden. Zijn er echt zoveel gebruikers die inhoudstafels genereren in Word en werken met Pivot-tabels in Excel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.