Nuance OmniPage 17 Professional review

Tekstherkenning voor de professional

0
Dit artikel is deel 2 van 3 in het DiskIdee dossier OCR
DossiernavigatieTekstherkenning verhoogt productiviteitTwee OCR-pakketten getest: een besluit
Nuance OmniPage 17 Professional
Nuance OmniPage 17 Professional
Naast Abbyy zijn er natuurlijk nog andere spelers op de markt van Optical Character Recognition (OCR) software. Ook Nuance heeft met OmniPage een bekend OCR-pakket in haar gamma. Inmiddels is OmniPage 17 op de markt. We testen de Professional editie.

Nuance is gevestigd in Burlington in de Verenigde Staten. Het bedrijf is gespecialiseerd in spraak-, taal- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Eerder bespraken we al Nuance PDF Converter Professional 6. We gaan OmniPage 17 Professional onderwerpen aan een grondige praktijktest en ook punten aanstippen die verschillen met het concurrerende pakket Abbyy FineReader 10 Professional. We kunnen helaas niet elke functionaliteit testen, maar we trachten steeds belangrijke elementen in de verf te zetten.

Nieuwe en verbeterde features
Wat zijn de nieuwe features in de OmniPage 17 Professional vergeleken met de vorige versie? We zetten voor jou enkele nieuwe features in de spotlights. Volgens Nuance zou de software maar liefst 42% nauwkeuriger zijn bij gescande documenten. Ook het opstarten zou veel sneller gaan (200 % sneller volgens Nuance). Easy Loader geeft je de mogelijkheid om in één keer meerdere documenten te zoeken, bekijken en te openen. Verder ontwikkelde Nuance een nieuwe werkbalk voor Microsoft Office. Een document converteren kan nu met één klik. Daarnaast zijn er nog een heleboel verbeterde functies. De software ondersteunt 123 verschillende talen. Dat zijn er juist 63 minder dan concurrent Abbyy FineReader 10 Professional. De software biedt ook ondersteuning voor multi-core processoren. Reeds in OmniPage Professional 16 was het mogelijk om tekst van digitale foto’s te herkennen. Deze functie werd verbeterd en zou nu volgens Nuance met grotere nauwkeurigheid werken. Tijd om de software aan de tand te voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.