Superdesktop haalt 7,5 punten op Windows Experience Index

2
265

Een krachtige cpu alleen is natuurlijk niet genoeg om een krachtige pc te creëren. Het is pas als je die combineert met andere krachtige hardware dat  je ook een krachtige desktop-pc krijgt… de krachtigste die DiskIdee in zijn tienjarige geschiedenis ooit heeft getest.

Geheugen en videokaart
Deze Tones.be desktop-pc is uitgerust met 12 GB Corsair 1600C7 ’triple channel’ DDR3-geheugen en nVidia Quadro 5000 videokaart. Met zoveel geheugen is het uiteraard nodig de 64-bit versie van Windows 7 te installeren, zodat je het geheugen volledig kunt gebruiken. Tones.be koos voor Windows 7 Enterprise Edition. De Quadro 5000 is op één na het paradepaardje in het gamma van nVidia, na de nog iets krachtigere, maar voorlopig nog maar mondjesmaat leverbare Quadro 6000. De Quadro 5000 videokaart heeft 2,5 GB videogeheugen en levert uitzonderlijke 3D-prestaties.

nVidia Quadro 5000

nVidia Quadro 5000 (© ; licentie: )

Schijven
Tones.be koos voor solid state disks in plaats van traditionele harde schijven. In de Lian Li PC-B10 kast zitten acht Intel X25-M 80 GB ssd’sDe verschillen tussen gewone harde schijven en ssd’s hebben we al behandeld in een eerder artikel. De acht Intel ssd’s zitten in speciale baaien waardoor je ze gemakkelijk kunt verwisselen (‘hot swappable’).

1
2
3
4
5
Vorig artikelSlanke en energiezuinige monitoren met led-technologie
Volgend artikelLuidsprekerset in attractief ontwerp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Vindt het een beetje vreemd dat deze PC een reviewscore van 96% krijgt, prijs kwaliteit ben ik daar niet mee eens. Ik heb een systeem dat de helft van de prijs kost en op de Windows Performance index 7,7 scoort :
    Processor : Intel i7-X980
    Moederbord : Asus Rampage III Extreme
    Geheugen : 3 x 2 Gb Corsair 1066Mhz geheugen
    Grafische kaart : Ati Radeon 5970
    Harddisks : 1 x Intel X25-M 80 Gb, 1 x Western Digital Velociraptor 600 Gb, 1 x Samsung Spinpoint 1,5 Tb
    Behuizing : Coolermaster HAF-922
    Geen vloeistofkoeling wel een degelijke cooler voor de processor : Scythe Mugen

    Kostprijs van dit systeem : 3300 Euro

    • We gaven de punten voor de prestaties. De prijs van dit voorbeeldsysteem wordt enorm opgedreven door de nVidia kaart die vooral bedoeld is voor Cad, 3D modelleren etc. en die een beetje overdreven is als je vooral games speelt (kost op zich al 1500 euro denk ik) en de ssd’s die natuurlijk pakken duurder zijn dan gewone harde schijven. Uiteraard kan je een even snel systeem bouwen voor minder geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.