Gsm en mp3-speler opladen zonder kabels

3
60

Ondersteunde apparatuur
De Duracell myGrid ondersteunt onder meer apparaten van Nokia, Apple (iPhone, iPod Touch) en RIM (Blackberry Curve en Pearl), en apparaten die via micro- of mini-USB kunnen worden opgeladen. In de loop van 2011 zullen ook andere toestellen, zoals draagbare spelconsoles, worden ondersteund.

Nadelen
In de inleiding hebben we al gehint op de nadelen. De benodigde power clips en power sleeves verschillen naargelang het type apparaat. Je moet dus voor elk apparaat dat je draadloos wil opladen een apart magnetisch contact kopen. Vervolgens moet je dat contact nog aansluiten en daar wringt toch wel een serieus schoentje. De jasjes maken jouw Apple iPod, iPhone of BlackBerry een stuk omvangrijker. Ook esthetisch zijn die zwarte, flexibele “power sleeves” niet echt geslaagd. Ze passen trouwens maar op een beperkt aantal types, bijvoorbeeld voorlopig alleen op de iPhone 3G en 3Gs, maar niet nog niet op de iPhone 4.

Duracell myGrid

Duracell myGrid (© ; licentie: )

De power clips zijn zo mogelijk nog problematischer, want die moet je permanent vastplakken op de achterkant van je apparaat. Bovendien moet je er nog een zogenaamde “tip” op aansluiten. Dat zijn de contacten die in het oplaadgedeelte van je apparaat passen. Duracell verkoopt momenteel dergelijke contactjes voor mini-USB (zowel de oudere als de nieuwere versie) en voor de meeste Nokia’s. Het hangt van het type apparaat af of ze goed passen. Uitproberen is hier de boodschap. Op een Sony Ericsson Xperia X1 paste de USB-clip behoorlijk, maar op een Samsung GT-B7610 gaf de “tip” niet altijd een goed contact. Samsung schermt zijn USB-aansluiting namelijk af met een plastic beschermstukje dat je opzij moet draaien. Je moet het topje van het contact goed aandrukken om deze smartphone ook effectief met de myGird te kunnen opladen. Een alternatief is om het plastic beschermstukje te verwijderen. Daar valt iets voor te zeggen, want het myGrid contact zit normaal gezien na installatie toch permanent vastgeplakt op je gsm.

1
2
3
Vorig artikelUsb-opslagmedia en usb-printers eenvoudig delen over het netwerk
Volgend artikelEerste externe harde schijf met 3 terabyte opslagcapaciteit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. GSM-fabrikanten hebben net de micro-USB standaard ingevoerd zodat laders compatible zijn met alle merken. Lijkt me dus niet echt een haalbare kaart om zo snel de fabrikanten tot een nieuwe standaard (toch niet voor iets als dit) te kunnen verleiden.

  2. De vraag is wat is het verschil in verbruik gemeten met een gevoelige watt meter van ten eerste de originele lader (met draad) en deze oplossing (draadloos).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.