Gsm en mp3-speler opladen zonder kabels

3
60

Opladen
Het opladen verloopt doorgaans iets trager dan bij een normale lader. Gemiddeld duurt het een kwart langer om een apparaat via de myGrid op te laden dan via zijn eigen lader. Onze Samsung laadt bijvoorbeeld met zijn eigen voeding in ongeveer 3 uur op. Met de myGrid duurde dat 4 uur.

Stroomverbruik
De voeding verbruikt niets als de myGrid niet is aangesloten. Is die wel aangesloten, dan is er een klein verbruik van 0,25 Watt. Dat stijgt tot 0,5 Watt als je er gewoon het magnetische contactstukje oplegt zonder dat er een apparaat op is aangesloten. Dan begint immers ook het blauwe ledje in de rand van de myGrid te branden. Vervolgens hangt het verbruik uiteraard af van welk soort en hoeveel apparaten je op de myGrid legt. Tijdens onze test kwam het verbruik uit op 3,4 Watt voor een Sony Ericsson Xperia X1 en 4 Watt voor een Samsung GT-B7610.

Conclusie
De Duracell myGrid werkt op zich goed. Maar de aparte contactjes die je moet kopen zijn niet alleen redelijk duur, ze verbeteren het uitzicht van je mobiele apparatuur niet en zijn soms moeilijk te bevestigen. Deze technologie zal volgens ons pas echt doorbreken wanneer de magnetische contactjes standaard in smartphones, mp3-spelers en andere mobiele apparaten worden geïntegreerd. Misschien slaagt Duracell erin om zoveel myGrid’s te verkopen dat de andere fabrikanten daar echt brood in zien. En dan zijn we eindelijk verlost van al die aparte voedingen en al die kabels.
(77/100)
Adviesprijs
€ 91 voor de oplaadmat en een power sleeve of power clip naar keuze; € 29 voor bijkomende power clips of power sleeves.
Foto van Duracell
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelUsb-opslagmedia en usb-printers eenvoudig delen over het netwerk
Volgend artikelEerste externe harde schijf met 3 terabyte opslagcapaciteit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. GSM-fabrikanten hebben net de micro-USB standaard ingevoerd zodat laders compatible zijn met alle merken. Lijkt me dus niet echt een haalbare kaart om zo snel de fabrikanten tot een nieuwe standaard (toch niet voor iets als dit) te kunnen verleiden.

  2. De vraag is wat is het verschil in verbruik gemeten met een gevoelige watt meter van ten eerste de originele lader (met draad) en deze oplossing (draadloos).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.