Eerste externe harde schijf met 3 terabyte opslagcapaciteit

0
87
WD MyBook Essential 3 TB

Foto’s die opgeslagen zijn op WD schijven zoals deze MyBook Essential 3 TB kun je voortaan op je smartphone bekijken (© ; licentie: )

Western Digital brengt nieuwe modellen uit in het My PassPort en MyBook gamma harde schijven. De drie modellen hebben de snelle usb 3.0-aansluiting en de MyBook Essential harde schijf is nu beschikbaar met een opslagcapaciteit van 3 TB.

WD introduceert drie externe harde schijven. Zowel de nieuwe My Passport Essential draagbare harde schijf, de My Passport Essential SE draagbare harde schijf en de My Book Essential externe harde schijf beschikken over een SuperSpeed usb 3.0-aansluiting, maar zijn ook comptabel met usb 2.0. Aangesloten op een usb 3.0-poort is gegevensoverdracht mogelijk met een snelheid van 5 Gb/s. Met die snelheid duurt het drie minuten om een HD-video van twee uur over te zetten, wat met een usb 2.0-verbinding dertien minuten duurt. De externe harde schijven zijn in uiteenlopende capaciteiten leverbaar en de My Book Essential is nu ook verkrijgbaar met een capaciteit van 3 TB (naast versies met 1 en 2 TB). WD levert de software WD SmartWare mee voor het automatisch maken van back-ups.

Capaciteit
De WD My Passport Essential draagbare harde schijf is verkrijgbaar met een capaciteit van 500 GB. De My Passport Essential SE draagbare harde schijf is verkrijgbaar met een capaciteit van 750 GB en 1 TB. De My Book Essential externe harde schijf is verkrijgbaar met een capaciteit van 1 TB, 1,5 TB, 2 TB en 3 TB. De schijven zijn geformatteerd met NTFS voor Windows XP, Windows Vista of Windows 7. Voor Mac OS X Leopard of Snow Leopard moet je deze schijven opnieuw formateren.

Prijs en verkrijgbaarheid
WD My Passport Essential 500 GB: € 99
WD My Passport Essential SE 750 GB: € 149,99; 1TB: € 199,99
WD My Book Essential 1 TB: € 139,99; 2 TB: € 199,99; 3 TB: € 299,99

Foto van WD
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGsm en mp3-speler opladen zonder kabels
Volgend artikelTony Curtis neemt iPhone mee het graf in
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.