Usb-opslagmedia en usb-printers eenvoudig delen over het netwerk

0
20
Synology USB Station 2

Synology USB Station 2 (© ; licentie: )

Synology brengt een usb-NAS-server op de markt waarmee je opslagmedia en printers kan delen via het netwerk en ook multimediabestanden kan streamen.

Het Synonogy USB Station 2 maakt het eenvoudig om usb-opslagmedia en usb-printers te delen via het netwerk. Je kunt het USB Station 2 bovendien gebruiken als entertainmentcenter. Het beschikt over vrijwel alle mogelijkheden die het recent gelanceerde besturingssysteem Synology DiskStation Manager 3 biedt voor het delen van bestanden en multimedia (lees er meer over in dit bericht). Als je usb-opslagmedia aansluit op het USB Station 2, kun je bestanden en multimediacontent delen tussen Windows-, Mac- en Linux-computers. Met de Synology File Browser deel je bestanden met het navigatiegemak van een webbrowser. De maximum capaciteit die de NAS-server kan verstouwen is 4 TB (2x 2 TB externe usb-harde-schijven).
Audio Station 2 ondersteunt het afspelen van digitale muziek, internetradiostations en iTunes-content via optionele usb-luidsprekers. Met de DS audio-applicatie voor smartphones kan je muziek streamen naar de iPhone, iPod of Android-telefoon. Het enige dat daarvoor nodig is, is een internetverbinding. Andere handige toepassingen zijn Download Station 2, waarmee je zonder pc bestanden kan downloaden, iTunes-server om via het netwerk muziek en video te delen met iTunes-clients, en de DNLA-gecertificeerde mediaserver om multimediacontent te streamen naar DLNA/UPnP-compatibele apparaten. Ook de Sony PS3 en Microsoft Xbox360 worden ondersteund. In bedrijf verbruikt dit apparaat slechts 4 watt volgens de fabrikant. Aangesloten externe harde schijven worden bovendien in de slaapstand gezet wanneer deze niet gebruikt worden.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology USB Station 2 meet 46 (H) X 122 (B) X 111 (D) mm. Het heeft een adviesprijs van €75.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBouw je eigen keylogger en bespioneer je collega’s
Volgend artikelGsm en mp3-speler opladen zonder kabels
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.