Terug naar de eenvoud met seniorentelefoon

3
60

Menu
Het scherm is een 1,8-inch OLED kleurenschermpje met een resolutie van 160 x 128 pixels. Nou ja, kleurenscherm… turkoois is natuurlijk een kleur, maar het is ook de enige. Het scherm is naar hedendaagse (smartphone)normen erg klein en technisch eenvoudig, maar het voldoet ruimschoots voor het doelpubliek waarvoor emporia de Elegance ontwikkelde. Het toont bovenaan standaard de mobiele telefoonprovider, de signaalsterkte en de batterijstatus. In het midden krijg je een tijdsaanduiding in grote cijfers met daaronder de datum.

emporia Elegance

emporia Elegance (© ; licentie: )

Het menu houdt het eenvoudig: als je de toets indrukt, krijg je vijf onderdelen te zien: SMS-berichten, Telefoonboek (goed voor 250 namen), Oproepinfo, Instellingen en SIM-diensten. Je kunt de grootte van het lettertype instellen en voor wie wat moeilijk leest, is er zelfs een ‘Jumbo’-instellling met extra grote letters. Het schermpje is goed leesbaar, maar in vol zonlicht kan de leesbaarheid te min zijn voor sommige oudere ogen.

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze router met vier Gigabit Ethernet-poorten
Volgend artikelBeveiligingsappliance met hoge performantie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. In februari heb ik de Emporia ellegance aangeschaft voor de prijs van 89.99e.Nu zijn we augustus en de gsm werkt niet meer.Nu zou het komen omdat de telefoon nat geweest is(heeft geen water gezien)maar kon ook van de regen of van te zweten???Als je uw lader wegneemt zit er een wit bolletje die is dus roze geworden en daaraan zien ze dat de telefoon nat geweest is.(door damp dan???)Dit valt dus NIET onder garantie met andere woorden gooi maar weg!!!Ik vind dit echt niet kunnen!!!!!

  2. Ik weet niet of ik moet lachen met de betuttelende term “gsm voor senioren”, of dat ik me op mijn teen getrapt moet voelen. En dat ook 50+ al als senior wordt bestempeld, daar moeten wij een betoging tegen organizeren.

  3. Vreemd dat 149€ beschouwd wordt als een “vriendelijke prijs”: dat is peperduur voor een dergelijke gsm… Kijk eens rond naar andere merken: daar kan je ook eenvoudige en voor senioren geschikte gsm’s vinden voor maximum een derde van de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.