Terug naar de eenvoud met seniorentelefoon

3
60
emporia Elegance

emporia Elegance (© ; licentie: )

De markt van mobiele telefoons wordt meer en meer door smartphones ingenomen. Maar niet iedereen wil zo’n flitsend toestel met extra functionaliteit. De mobiele telefoon die de Oostenrijkse fabrikant emporia ons bezorgde voor een test, maakt juist een tegenbeweging: een eenvoudig te bedienen gsm voor bellen en sms’en die vooral senioren zal aanspreken.

Emporia Telecom is een in het Oostenrijkse Linz gevestigd bedrijf. Het bedrijf specialiseert zich in het ontwikkelen van mobiele telefoons voor 50+’ers. Hun motto is ‘Simplify your communication’. Bij het ontwikkelen van de producten staat alles in het teken van gebruiksvriendelijkheid zonder in te boeten op het vlak van kwaliteit. Volgens hun mission statement op hun website doen ze veel specifiek onderzoek voor het ontwerpen van de mobiele telefoons. Zo wordt er gekeken naar de grootte en het indrukken van de toetsen, de indeling en de bediening. Ook de kleur van het scherm is aangepast zodat het ook geschikt is voor mensen met staar. Een speciaal lettertype moet zorgen voor optimale leesbaarheid en de luidsprekers zijn dan weer geschikt voor gebruik met een gehoorapparaat.
Emporia bracht onlangs twee nieuwe seriorentoestellen op de markt: de emporia Solid, een robuust mobieltje dat tegen stof, water en een stootje kan en de emporia Elegance, een stijlvollere gsm die we ontvingen voor een test.

In de verpakking
De naam van het toestel wordt ook doorgetrokken in de verpakking waarin de emporia Elegance arriveert: een vierkante, strak witte doos die als je ze openklikt een rode veloursachtige bekleding toont waarin de gsm ligt. Het is als het openen van een bonbondoos en de verpakking lijkt ontworpen om de Elegance als een cadeau te schenken. Naast het gms-toestel zit er nog een stroomlader en een oplaadbare batterij in de doos. Ook een handleiding ontbreekt niet en is (voor de Belgische markt) in het Nederlands en het Frans. Opvallend is dat het lettertype wat groter is dan bij de meest handleidingen.

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze router met vier Gigabit Ethernet-poorten
Volgend artikelBeveiligingsappliance met hoge performantie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. In februari heb ik de Emporia ellegance aangeschaft voor de prijs van 89.99e.Nu zijn we augustus en de gsm werkt niet meer.Nu zou het komen omdat de telefoon nat geweest is(heeft geen water gezien)maar kon ook van de regen of van te zweten???Als je uw lader wegneemt zit er een wit bolletje die is dus roze geworden en daaraan zien ze dat de telefoon nat geweest is.(door damp dan???)Dit valt dus NIET onder garantie met andere woorden gooi maar weg!!!Ik vind dit echt niet kunnen!!!!!

  2. Ik weet niet of ik moet lachen met de betuttelende term “gsm voor senioren”, of dat ik me op mijn teen getrapt moet voelen. En dat ook 50+ al als senior wordt bestempeld, daar moeten wij een betoging tegen organizeren.

  3. Vreemd dat 149€ beschouwd wordt als een “vriendelijke prijs”: dat is peperduur voor een dergelijke gsm… Kijk eens rond naar andere merken: daar kan je ook eenvoudige en voor senioren geschikte gsm’s vinden voor maximum een derde van de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.