Terug naar de eenvoud met seniorentelefoon

3
60

Design
De emporia Elegance is een dualband (900/1800) gsm. Het toestelletje meet 109 x 50 x 17 mm en weegt net geen honderd gram. Het is daardoor erg draagbaar. De Elegance heeft een behuizing met afgeronde hoeken in zwarte kunststof en met een zilverkleurige band die de traditionele rode Aan/Uit/Opleggen-toets en de groene Antwoorden/OK-toets herbergt, naast twee pijltoetsen om door het telefoonboek of de menu’s te navigeren. De zilverkleurige band splitst het toestel in twee delen met bovenaan het schermpje en onderaan de alfanumerieke toetsen. De cijfers en letters op die toetsen zijn opvallend groter dan bij de meeste gsm’s en daardoor gemakkelijker leesbaar.

emporia Elegance

emporia Elegance (© ; licentie: )

Op de zijkanten van de Elegance bevinden zich aan de linkerkant een volumeregelaar, een Geluidloos/Slaap-toets en een toets waarmee je de toetsen kan vergrendelen zodat ze niet onopzettelijk ingedrukt worden als je het toestel in je broekzak of tas wegbergt. Aan de rechterzijde heeft het toestel een Menu-toets en een toets die meteen toegang geeft tot het SMS-menu. Ook is er een toets om het alarm in- of uit te schakelen en, handig in het donker, een zaklamp-toets. Die activeert een wit led-lampje dat desgewenst continu blijft branden als je de toets vijf minuten indrukt.

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze router met vier Gigabit Ethernet-poorten
Volgend artikelBeveiligingsappliance met hoge performantie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. In februari heb ik de Emporia ellegance aangeschaft voor de prijs van 89.99e.Nu zijn we augustus en de gsm werkt niet meer.Nu zou het komen omdat de telefoon nat geweest is(heeft geen water gezien)maar kon ook van de regen of van te zweten???Als je uw lader wegneemt zit er een wit bolletje die is dus roze geworden en daaraan zien ze dat de telefoon nat geweest is.(door damp dan???)Dit valt dus NIET onder garantie met andere woorden gooi maar weg!!!Ik vind dit echt niet kunnen!!!!!

  2. Ik weet niet of ik moet lachen met de betuttelende term “gsm voor senioren”, of dat ik me op mijn teen getrapt moet voelen. En dat ook 50+ al als senior wordt bestempeld, daar moeten wij een betoging tegen organizeren.

  3. Vreemd dat 149€ beschouwd wordt als een “vriendelijke prijs”: dat is peperduur voor een dergelijke gsm… Kijk eens rond naar andere merken: daar kan je ook eenvoudige en voor senioren geschikte gsm’s vinden voor maximum een derde van de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.