Terug naar de eenvoud met seniorentelefoon

3
60

Kwaliteit
De klankwaliteit van deze gsm is goed, al vinden we dat de stemmen wat metaalachtiger en scherper klinken dan we gewend zijn. Maar dat is wellicht juist beter voor oudere mensen met een gehoor dat niet meer optimaal is. Verder valt er weinig op deze gsm af te dingen, of het moest de toetsenvergrendeling zijn. We vinden het namelijk moeilijk om het toestel te vergrendelen met één hand. De toets aan de linkerzijde waarmee je dat moet doen werkt daarvoor veel te stroef. De batterij is goed voor ongeveer een week stand-bytijd wat lijkt te kloppen met onze testronde. Volgens de handleiding kan je dan weer tot 240 minuten telefoneren voor de batterij het laat afweten.

emporia Elegance

emporia Elegance (© ; licentie: )

Conclusie
De emporia Elegance is een no nonsense gsm die herinneringen oproept aan onze eerste mobiele telefoon. Bellen en sms’en, dat zijn de voornaamste functies. Het toestel is met name ontworpen voor gebruik door senioren en is daarom erg gebruiksvriendelijk, maar door zijn elegante ontwerp kan eigenlijk iedereen ermee voor de dag komen. De gsm heeft grote cijfers en letters op de alfanumerieke toetsen en ook een aanpasbare lettergrootte. En met 149 euro heeft de Elegance ook een seniorenvriendelijke prijsstelling.

(80/100)

Adviesprijs
€ 149
1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze router met vier Gigabit Ethernet-poorten
Volgend artikelBeveiligingsappliance met hoge performantie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. In februari heb ik de Emporia ellegance aangeschaft voor de prijs van 89.99e.Nu zijn we augustus en de gsm werkt niet meer.Nu zou het komen omdat de telefoon nat geweest is(heeft geen water gezien)maar kon ook van de regen of van te zweten???Als je uw lader wegneemt zit er een wit bolletje die is dus roze geworden en daaraan zien ze dat de telefoon nat geweest is.(door damp dan???)Dit valt dus NIET onder garantie met andere woorden gooi maar weg!!!Ik vind dit echt niet kunnen!!!!!

  2. Ik weet niet of ik moet lachen met de betuttelende term “gsm voor senioren”, of dat ik me op mijn teen getrapt moet voelen. En dat ook 50+ al als senior wordt bestempeld, daar moeten wij een betoging tegen organizeren.

  3. Vreemd dat 149€ beschouwd wordt als een “vriendelijke prijs”: dat is peperduur voor een dergelijke gsm… Kijk eens rond naar andere merken: daar kan je ook eenvoudige en voor senioren geschikte gsm’s vinden voor maximum een derde van de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.